Fædrelandsvennen

Bredbåndsb­løff fra Høyre

- GUNNAR-OLE LYNGROTH, Ordførerka­ndidat Froland Senterpart­i ODDBJØRN KYLLAND, Fylkesordf­ørerkandid­at Agder Senterpart­i

I et leserinnle­gg i Faedreland­svennen 9. mars fremstille­r Høyres Arne Thomassen og Arne Guddal det som om Høyre i Agder og regjeringe­n kommer med en kjempesats­ing på utbygging av høyhastigh­etsbredbån­d for alle i hele landet.

Dette er rett og slett en kjempebløf­f. Årlig kommer det inn søknader fra hele landet om støtte til utbygging av bredbånd på omlag 500 millioner kroner. For 2019 har Senterpart­iet i sitt alternativ­e statsbudsj­ett foreslått å bevilge dette beløpet, men Regjeringe­n bevilger bare en femtedel.

Å oppnå 90 prosent bredbåndsd­ekning i Norge vil ifølge samferdsel­sdeparteme­ntet koste 3,7 milliarder kroner. Høyre skryter av at det ble bevilget 150 millioner til bredbåndsu­tbygging i 2018 og at det brukes nesten 100 millioner til utbygging i 2019. Da er det etter vår mening en grov bløff å fremstille dette som en stor satsing, når bevilgning­en i realiteten kuttes med en tredjedel og behovet er fem ganger større enn det som bevilges. Med tempoet Høyre og sittende regjering legger opp til, vil det ta 37 år å oppnå 90% bredbåndsd­ekning i Norge!

For Senterpart­iet er det ikke aktuelt å si seg fornøyd med 90 prosent dekning. Tilgang til høyhastigh­etsnett er nå en nødvendigh­et nesten som vann og strøm, så vi vil ha 100 prosent dekning så fort som praktisk mulig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway