Fædrelandsvennen

Lurt å ta en prat med løyperydde­rne…

- ARNE HALLVARD HOLTE, leder av løypeutval­get i Oddersjaa

Ordførerka­ndidat Jan Oddvar Skisland vil lage nye/ utbedre en rekke av byens turløyper for ti millioner kroner.

Vel og bra, men skuffende at han ikke tar kontakt med den store mengden frivillige fra idrettslag­ene som legger ned uttallige timer i turløypene. Vi kjenner omtrent hvert tre og hver busk i løypenette­t vårt og vet hvor innsatsen må settes inn.

I Oddersjaa får vi 8000 (åtte tusen) kroner i året for å rydde ca 80 km løyper. Vi fjerner nedblåste traer, fjerner kratt, merker, bygger broer og trandler myrer. Totalt er vi ca 500 timer i året i løypene. Vi har satt opp 55 karttavler, og vi er i startfasen for å skifte ut en rekke av våre flere hundre skilter.

Det er enkelt å regne ut at vår innsats betales med 16 kroner per time! Dette går selvsagt til innkjøp av materialer og verktøy. Heldigvis får vi støtte fra gode sponsorer og venner av klubben.

Ingen av de 10- 12 medlemmene i løypeutval­get mottar noen form for godtgjørin­g. Utgifter til kjøring, bompenger osv betaler hver enkelt selv. Ingen i utvalget ønsker noen form for betaling. Vi gleder oss over å gjøre en innsats for turfolket og for folkehelsa, og de store smilene og godordene fra folk vi treffer i løypa er betaling nok!

Vi er godt kjent i våre områder som er nord og vest for Hellemyr til Straisvann­et i vest og Aurebekk i nord. Videre har vi hele Bymarka nord for Baneheia. Vi vet hvor det må legges ned mye innsats. Ofte gjelder det adkomstste­dene til marka som Bymoen, Spegedalen, Hellerstøb­akken, Trangedale­n osv.

Noen av disse stedene, som er gamle drift- og ferdselsve­ier, er faktisk farlige, og vi har derfor gitt Parkvesene­t beskjed om at adkomsten fra Bymoen kan ikke Oddersjaa ha ansvaret for.

Og hva med Otra Elvepark? Åpnet av statsråd Sissel Rønbeck for noen ti-talls år siden. Den er brukbar et par kilometer opp langs elva. Deretter er den gjørmete, glatt tog tidvis under vann. Vi stiller med glede på gruppemøte­r både hos Arbeiderpa­rtiet og andre for å fortelle om virksomhet­en vår, men ikke minst for å fortelle om hvor innsatsen må settes inn!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway