Fædrelandsvennen

På skråplanet

- HÅKON BORGENVIK

Luk 7,36-50

Det hender at man møter mennesker som virkelig har havna på skråplanet. Slik jeg en gang opplevde i forbindels­e med et dødsfall i et stoffmiljø. Det var sterkt å se den troen, og den Kristus-kjaerlighe­ten som mange av disse hadde. Gud og Jesus var det eneste faste holdepunkt i en tilvaerels­e hvor det meste ellers hadde gått skeis. Et sted å møte tilgivelse og ikke fordømmels­e.

I Luk 7 møter Jesus en kvinne på skråplanet. Hun lå kanskje ikke under for stoff, men hadde «levd et syndefullt liv». Antakelig prostituer­t. Hun setter seg ved Jesu føtter og gir ham det reneste fot-spa. Gråter, tørker føttene hans med sitt eget hår, og salver dem med en salve som hun har brukt alle sparepenge­ne sine til å kjøpe.

Jesus er på besøk hos en fariseer som ser på henne med forakt, og synes det er ille hun innlater seg med Jesus. Selv har han ikke gitt Mesteren noen ting. Intet velkomstky­ss, eller salve, ikke noe vann til føttene. Han synes selv han fikser livet så bra, og viser dermed heller ingen kjaerlighe­t. Men hun har fått sine mange synder tilgitt, derfor viser hun så stor kjaerlighe­t. For den som er lite tilgitt, har en tendens til å elske lite. Og omvendt, den som får mye tilgitt elsker mye. Måtte vi få nåde til å se hvor mye vi trenger Guds tilgivelse for i våre liv!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway