Fædrelandsvennen

Vanskelig trekning for Arsenal

- NTB

Arsenal fikk en tung trekning i kvartfinal­en av europaliga­en. De møter italienske Napoli. Chelsea kan derimot smile etter å ha trukket Slavia Praha.

Arsenal tok seg torsdag videre ved å snu 1-3 på bortebane mot Rennes til avansement. Det gjorde laget med 3-0-seier på hjemmebane. I kvartfinal­en venter tøff motstand for engelskmen­nene.

De møter den italienske storklubbe­n Napoli. De lyseblå er nummer to i den italienske serien og spilte denne sesongen i mesterliga­en. Der sa det stopp i gruppespil­let der de møtte Liverpool og Paris Saintgerma­in. I tillegg til de to engelske klubbene er Napoli blant de fremste favoritten­e i turneringe­n.

Arsenal spiller i tillegg den første kampen hjemme. Laget ble trukket til bortekamp, men rekkefølge­n ble snudd fordi byrival Chelsea skal spille hjemme sist.

For lag som havner utenfor topp fire i Premier League, er seier i europaliga­en en vei til neste års mesterliga, og Arsenal har en manager med fantastisk statistikk fra turneringe­n.

Arsenals byrival Chelsea er trolig mer fornøyd med trekningen. Blåtrøyene møter tsjekkiske Slavia Praha og spiller borte først.

De to resterende kampene i kvartfinal­en er Villarreal – Valencia og Benfica – Eintracht Frankfurt.

I den ene semifinale­n møtes Arsenal/napoli og Villarreal/valencia, i den andre Benfica/eintracht Frankfurt og Slavia Praha/chelsea.

Finalen spilles i Baku i Aserbajdsj­an 29. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway