Fædrelandsvennen

Ser ut som piker 12 år fra Hånes.

Vipers karismatis­ke klubbleder, Terje Marcussen, storkoste seg i kulissene da Norges beste håndballag var i studio for å spille inn sin egen låt.

- TEKST: espen.sand@fvn.no ESPEN SAND

– De ser ut som piker 12 år fra Hånes. Rene kaklekoret, flirte Marcussen fra sofaen, backstage i Kongshavn Studios i Randesund.

Torsdag kveld fikk Vipers Kristiansa­nd sin egen sang, da de siste tonene på «Vi er vai vai vai Vipers» ble spilt inn, og musikkvide­oen ble laget.

Låten er skrevet av Jan Vincents Johannesse­n fra Kristiansa­nd og tilsatt melodi av komponist Stein Berge Svendsen. Med på laget hadde de fått vokalistsø­strene Maren og Charlotte Wallevik Hansen, også de fra Kristiansa­nd.

UTFORDRET AV VIPERS-SJEFEN

– Hvordan kom dette i stand, Johannesse­n?

– Jeg ble utfordret av Terje Marcussen i fjor, men svarte da at jeg ikke kunne skrive en vinnerlåt om et lag som tapte. I år fikk jeg en ny melding der Terje lurte på hvor det ble av låten. Derfor satte jeg og Stein (Berge Svendsen) oss sammen for å lage en låt som vi håper kan spilles før kampene, i timeouter og etter scoringer. Det passer godt nå som Vipers er i kvartfinal­en i Champions League, mener Johannesse­n.

– En sportslåt med masse trøkk og energi, beskriver Berge Svendsen låten.

– KULT MED EGEN LÅT

For damene i Vipers ble torsdagen lang. Etter treningen bar det rett ut i Bjørn Ole Rasch studio. Enkelte mer forberedt enn andre.

– Jeg fikk tilsendt låten i forrige uke, men har fremdeles ikke fått hørt den, gliste Vipers og landslagss­piller Silje Waade.

Lagvenninn­en Tonje Refsnes synes det er bra med egen låt, men hadde helst ønsket å bli benket under innspillin­gen.

– På vei ut hit fikk jeg forbud mot å synge i bilen. Det sier litt om sangstemme­n. Jeg synes låten er fengende, og det er kult at klubben nå får egen låt, sier Refsnes.

DEFENSIV GJEKSTAD

Etter noen runder for å øve inn teksten, tok det virkelig av i studioet. Ingen bør bli overrasket om den fengende låten blir vaerende i hodet i både timer og dager når låten blir lansert i Aquarama.

Til tross for entusiasme­n innrømmer Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad at han er langt mer offensiv i hallen enn i studio.

– Er det lov å si at dette er noe jeg virkelig frykter, sa Gjekstad, som naturlig nok stilte seg på bakerste rad da låten ble foreviget.

Studioeier Rasch har erfaring med sportslåte­r. For noen år siden ble Starts hymne «Heltane fra Sørlandet» spilt inn i nettopp hans studio.

– Det var jaggu på tide at dette laget fikk sin egen sang. Utrolig gøy å ha laget i studio, sier Rasch.

Da håndballda­mene slapp seg mer og mer løs, ble også Vipersmarc­ussen i svaert så godt humør.

– Et godt lag må ha en god sang. Litt morsomt å få til dette her, sier han.

– Hva synes du om sangen?

– Jeg er ingen musikkmann, og om det blir en hit må du nesten spørre noen andre om. Personlig er jeg mest glad i ballader, avslører han.

 ?? ALLE FOTO: ESPEN SAND ?? Sunniva Amalie Naes Andersen (nummer 27) og lagvenninn­ene i Vipers virket å storkose seg i Kongshavn Studios.
ALLE FOTO: ESPEN SAND Sunniva Amalie Naes Andersen (nummer 27) og lagvenninn­ene i Vipers virket å storkose seg i Kongshavn Studios.
 ??  ?? Vipers Kristiansa­nd er for tiden Norges beste håndballag, og basert på entusiasme­n da ny klubblåt ble spilt inn torsdag kveld, er det heller ikke mange som er bedre i studio. Vokalisten­e Maren og Charlotte Wallevik Hansen, fra duoen Oakland Rain, til venstre.
Vipers Kristiansa­nd er for tiden Norges beste håndballag, og basert på entusiasme­n da ny klubblåt ble spilt inn torsdag kveld, er det heller ikke mange som er bedre i studio. Vokalisten­e Maren og Charlotte Wallevik Hansen, fra duoen Oakland Rain, til venstre.
 ??  ?? Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen (i midten), bivånet det hele fra sofaen. Her i prat med tekstforfa­tter Jan Vincents Johannesse­n.
Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen (i midten), bivånet det hele fra sofaen. Her i prat med tekstforfa­tter Jan Vincents Johannesse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway