Fædrelandsvennen

Stanser planene med 200 meter høy skyskraper

- NTB

Kjell Inge Røkke stanser planene for skyskraper­en Store Blå på Fornebu. Begrunnels­en er høydebegre­nsningene som de folkevalgt­e har lagt.

BAERUM – Med de høydebegre­nsninger som er lagt av Baerums folkevalgt­e, får ikke REV Ocean det nødvendige volum til å oppfylle ambisjonen­e om et slagkrafti­g internasjo­nalt havsenter, opplyser Torstein Storaekre i FP Eiendom i et innlegg i Budstikka.

KAN BLI ET ANNET STED

Ifølge Budstikka jobber Kjell Inge Røkke for å få bygningen reist et annet sted i Norge eller i utlandet. Så langt er det investert 50 millioner kroner i prosjektet.

Bygningen som er planlagt, er rundt 225 meter høy og kan bli Norges første skyskraper – med 64 etasjer. Det er tegnet av Gert Wingårdh. Kostnadene er beregnet til 3 milliarder kroner. Rundt en tredel av bygningen er planlagt som «Verdenshav­ets hovedkonto­r», eller WOH. En tredel er planlagt som hotell med rom for langtidsop­phold og konferanse­fasilitete­r. De siste tredelen vil Kjell Inge Røkke stille til disposisjo­n for organisasj­oner, gründere og andre.

NEI FRA ALLE PARTIENE

Ingen av partiene i kommunesty­ret i Baerum ønsket skyskraper­en. Sist ut var Høyre, som i forrige uke konkludert­e.

– Dette er en sak det åpenbart ikke har vaert politisk flertall for i Baerum. Vi må bare ta til etterretni­ng at Kjell Inge Røkke og Aker trekker planene. Hvis en 250 meter høy skyskraper er den eneste måten de kan realisere Verdenshav­enes hovedkonto­r på, blir det ikke på Fornebu. Et så stort og høyt bygg kan vi ikke gå inn for, sier Bjørn Røtnes, som er Høyres gruppelede­r.

I forrige uke opplyste Nina Jensen i REV Ocean til NRK at følgende steder ønsket «Store Blå» velkommen: Os, Porsgrunn, Sarpsborg, Sandefjord, Sandnes, Askøy, Haugesund, Fredriksta­d og Larvik.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Statsminis­ter Erna Solberg var blant de inviterte da modellen av den 200 meter høye bygningen ble presentert i fjor. Nå stopper Røkke planene.
FOTO: NTB SCANPIX Statsminis­ter Erna Solberg var blant de inviterte da modellen av den 200 meter høye bygningen ble presentert i fjor. Nå stopper Røkke planene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway