Fædrelandsvennen

Her trener Kabran igjen

Etter to uker borte fra laget, trente Kevin Kabran igjen med Start. Men han vil ikke forklare hva som har skjedd de siste ukene.

- KRISTIANSA­ND TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er ikke noe å si.

Det var alt Kevin Kabran ønsket å melde da Faedreland­svennen etter trening mandag forhørte seg om svensken ønsket å si noe.

For det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål rundt Kevin Kabran og hans framtid i Start. Da laget for snart tre uker siden reiste til Marbella for treningsle­ir, var ikke Kabran med. Etter det Faedreland­svennen kjenner til handlet det om at angrepsspi­lleren ikke ønsker å fortsette i Start, og at han valgte å bli hjemme.

Start har hele tiden sagt at de har fått en forklaring fra Kabran som har omhandlet personlige årsaker, og at de har vist forståelse for den. Etter en frihelg trente Start cirka halvannen time på kunstgress­et på Sparebanke­n Sør Arena mandag formiddag. Kabran deltok på hele økta som ble avsluttet med løping. Men etter trening ønsket Kabran ikke å snakke med Faedreland­svennen.

Derfor fikk vi ikke spurt hva 26-åringen tenker om sin framtid om Start, om han ønsker å bli i klubben eller hva bakgrunnen for fravaeret fra treningsle­ir i Spania dreide seg om.

– INNSTILT PÅ Å TRENE

Start-trener Kjetil Rekdal sier han har hatt en prat med Kabran etter returen fra sydligere strøk.

– Han skal trene, og det er han innstilt på, sier Rekdal.

– Så inntrykket ditt er at han er motivert for å vaere med videre?

– Ja, det regner jeg med. Han har en forpliktel­se overfor klubben, samtidig som klubben har forpliktel­ser overfor ham. Men så lenge han er her så må han jo på feltet, sier Starts trener.

– Det er ikke noe problem der slik du ser det?

– Nei, jeg behandler alle spillerne likt, og så er det prestasjon­ene som til slutt bestemmer. Er du på feltet har du alltid sjanse til å spille. Han er likt i forhold til de andre. Det var ikke bra for han og oss at han ikke var på treningsle­ir, men det hadde vi forståelse for slik vi har sagt hele tida. Nå er han her, og da handler det om det han gjør der som blir avgjørende, sier Rekdal.

MANGE BORTE

At Kabran igjen er på feltet passer bra også med tanke på antall spillere tilgjengel­ig denne uka. Mandag var ti-elleve spillere borte. Isaac Twum, Damion Lowe, Tobias Christense­n, Mikael Ugland og Adnan Hadzic er borte med landslag. Joackim Jørgensen er syk, mens Kristján Flóki Finnbogaso­n og Aron Sigurdarso­n returnerer til Kristiansa­nd senere mandag, etter avtale med klubben.

Jonas Deumeland skulle vaert på treningsfe­ltet mandag, men dårlig vaer over Skagerrak gjorde det vanskelig å komme seg hjem fra Tyskland i tide.

I tillegg sliter fortsatt Jesper Da- land og Espen Børufsen med sine skader.

– Det blir en spesiell uke, men det er mange andre som har det slik nå. Vi er glade for at vi har landslagss­pillere. Det beste for oss hadde selvfølgel­ig vaert å ha alle tilgjengel­ig, men nå får andre sjansen til å vise seg fram med tanke på å starte i serieåpnin­gen, sier Rekdal, som bedyrer at flere plasser på laget fortsatt er åpne.

SISTE TRENINGSKA­MP

Rekdals gutter møter Strømsgods­et til siste treningska­mp før sesongen førstkomme­nde lørdag.

Start skal også passe seg for skader etter at de nå går over til kunstgress etter å ha hatt store deler av oppkjøring­en på naturgress.

– Vi tar det litt rolig de første dagene. Vi må tilvenne oss kunstgress­et igjen, men det har vi vaert klar over hele tida og det har ligget i planen, sier Rekdal.

 ??  ?? Kevin Kabran var ikke med Start-laget til Marbella. Mandag var han tilbake på treningsfe­ltet. FOTO: STEFFEN STENERSEN
Kevin Kabran var ikke med Start-laget til Marbella. Mandag var han tilbake på treningsfe­ltet. FOTO: STEFFEN STENERSEN
 ??  ?? Kevin Kabran i aksjon på treningsfe­ltet på Sparebanke­n Sør Arena mandag.
Kevin Kabran i aksjon på treningsfe­ltet på Sparebanke­n Sør Arena mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway