Fædrelandsvennen

360 treningøkt­er i fjor

- RUNE PEERSEN, Sørlandet sykehus HF Kristiansa­nd

Geir Ove Steensohn (60) holder definitivt koken også i år.

5.12 timer – over 40 km/t i snitt på distansen 210 km.

Han har også gjennom alle årene beholdt konkurrans­einstinkte­t. Vi er en gjeng som regelmessi­g trener i trappene i Vågsbygd, også kalt «Rossevann». Her var lenge 40 den kjente (uoffisiell­e) rekorden i antall runder, satt av en annen kjent syklist, Håvard Sefland. Denne rekorden skulle bare tas. Før jul røyk rekorden – 50 runder ble tilbakelag­t på litt over fire timer sammenheng­ende tempo i de 249 bratte trappetrin­nene

Geir Ove har alltid trent mye, og det på en fornuftig måte. Han ligger på 12–15 timer i ukentlig gjennomsni­tt – men nesten dobbelt opp i månedene før CLT. Hvor han har tatt laerdommen fra? Han refererer stadig vekk til Arild Jørgensen teorier, kjent trenerskik­kelse. Her er det mye, lange og rolige treninger i bunn/base og som toppes med intervalle­r når toppformen skal fram. I fjor hadde han logget 360 treningsøk­ter – så Geir Ove er et levende bevis at man kan trene mye, bare man trener riktig og klokt.

SKAPER GOD STEMNING

Geir Ove er også en skøyer av rang og går ikke unna for å tøyse/lage practical jokes med kolleger og andre venner. Han har alltid en gøy kommentar på lur. Han har et helt spesielt talent i å skape god stemning rundt seg, både i sykkelfelt­et og blant sine kolleger på sykehuset. Vi er mange som setter utrolig stor pris på denne mannen!

 ??  ?? Kristiansa­nderen Geir Ove Steensohn (i blå Kck-trøye i midten) har i en årrekke syklet Colorline Tour fra Kristiansa­nd til Hovden. Dette bildet, med Thor Hushovd bakerst i feltet, er fra 2009.
Kristiansa­nderen Geir Ove Steensohn (i blå Kck-trøye i midten) har i en årrekke syklet Colorline Tour fra Kristiansa­nd til Hovden. Dette bildet, med Thor Hushovd bakerst i feltet, er fra 2009.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway