Fædrelandsvennen

Festivalte­ltet kollapset

Det ble en noe tidlig kveld for både ølgjester, musikere og arrangøren av Hovden ølfestival da det oppblåsbar­e teltet sprakk under en konsert lørdag kveld.

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

– Jeg og bassisten er vel enig om at dette topper listen over spesielle konsertopp­levelser. Det er nesten så man ikke tror det som skjedde. Teltet ble plutselig seende ut som en strandet hval, sier Svein Lindland, musiker og entertaine­r fra Mandal, som opplevde teltkollap­sen på naert hold.

Hendelsen skjedde under Hovden ølfestival som ble arrangert i sentrum av skidestina­sjonen lørdag kveld.

Lindland og Bernt Michael Johanssen, som utgjør den musikalske duoen i «klovner i dress», skulle til å starte på kveldens tredje sett da ølteltet rett og slett sprakk rundt klokken 19.

– Vi var ferdig med andre sett og jeg skulle inn i lokalet for å spille det siste settet av konserten, da jeg bare hører et høyt «poff». Teltet punkterte og luften sivet ut mens fronten raste ned foran meg og vannet fosset ned fra taket, sier den profilerte mandalsart­isten.

Festivalen blir arrangert av et selskap som heter Hovden Gildet AS og som eies av fem privatpers­oner i flere lokale bedrifter.

Roy Bakke er av dem som står i spissen for ølfestival­en. Han synes hendelsen er trist, men bekrefter at ingen ble skadet da teltet falt sammen.

– INGEN DRAMATIKK

– Rundt 50 mennesker var i teltet da det kollapset på den ene siden. Jeg var selv på en viltbuffet da uhellet skjedde, men jeg har snakket med de som var der og vi fikk først ut alle personene som var der inne. Man får jo litt hetta når slikt skjer, men det var ingen dramatikk, understrek­er Bakke, som også er leder for turistkont­orene på Hovden og Bykle.

Sikkerhete­n får også de beste skussmål av duoen som ikke fikk fullført lørdagens konsert.

– Absolutt ingen dramatikk, og heller ingen fare for folk som var i teltet. Et proft vekterfirm­a ledet folk raskt ut og gjorde en utrolig god jobb, sier Lindland, som på sedvanlig vis tok uhellet med en god dose humor.

– Vi hadde planer om å spille så teltduken løftet seg, men det ble ikke helt slik. Nå blir det heller en runde med debrifing, flirer Svein Lindland.

– HELL I UHELL

Det oppblåsbar­e teltet måler 12 ganger 20 meter og var leid inn fra et firma i Arendal. Bakke sier teltet var sikret med barduner i alle bauger og kanter. I timene før uhellet var det et voldsomt regn på Hovden.

– På grunn av vaeret var det nok ikke så mange mennesker som det kunne vaert. Sånn sett var det hell i uhell, sier Bakke.

Festivalde­ltakerne hadde betalt 350 kroner for å vaere med på ølfesten, men etter kun å ha smakt på øl fra noen lokale ølbryggeri­er, ble de tvunget til å ta kvelden.

– Alt er tatt ned og området er nå ryddet, sa Bakke rundt klokken 21.30 til Faedreland­svennen.

På ølfestival­ens side på Facebook er det enkelte av gjestene som reagerer på at arrangøren ga opp. Bakke sier de vil vurdere å gi deltakerne tilbake pengene.

 ??  ?? Rundt 50 personer måtte evakueres da ølteltet kollapset under Hovden ølfestival lørdag.
Rundt 50 personer måtte evakueres da ølteltet kollapset under Hovden ølfestival lørdag.
 ??  ?? Teltduken sank sammen og la seg over bordene i lokalet.
Teltduken sank sammen og la seg over bordene i lokalet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway