Fædrelandsvennen

– Hvis vi skal opp, er ikke dette godt nok

Begge lag hadde store sjanser, men det endte med null scoringer og poengdelin­g mellom Strømmen og Start.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Hvis vi skal opp, er ikke dette godt nok. Vi var ikke engang i naerheten av det vi kan, sier Startkeepe­r Jonas Deumeland til Faedreland­svennen etter kampen.

Start skuslet bort muligheten til å rykke fra Sandefjord på tabellen etter 0–0 i en svak forestilli­ng mot Strømmen søndag ettermidda­g.

– Jeg er skuffet. I utgangspun­ktet er det to poeng for lite. Vi slurvet litt i førsteomga­ng, men i andreomgan­g synes jeg vi skaper nok til å vinne kampen, sa Starttrene­r Joey Hardarson etter kampen.

Start åpnet kampen best, og satte press på hjemmelage­t de første ti minuttene. Allerede etter 15 sekunder fikk de gule og svarte en corner, som Aron Sigurdarso­n tok. Han fant Kasper Skaanes på første stolpe, men flikken ble upresis og gikk ut over dødlinjen.

Skaanes fikk en brukbar skuddmulig­het inne i 16-meteren etter ni minutter, men skuddet med venstrebei­net gikk over mål. Deretter snudde kampen. Hjemmelage­t kom tok over, og midtveis i omgangen var det egentlig utrolig at Strømmen ikke tok ledelsen.

Først fikk hjemmelage­t en gigantsjan­se etter 16 minutter. Damion Lowe gjorde en grov bommert da han feilberegn­et et utspill fra keeper. Kjell Rune Sellin kom alene med Jonas Deumeland, men klarte å sette ballen utenfor.

START HELDIGE TIL PAUSE

Like etterpå var hjemmelage­ts Laham igjennom, men den småveike avslutning­en ble reddet enkelt av Deumeland.

Strømmen, som hadde relativt

kraftig medvind før pause, var naere igjen etter en corner etter 20 minutter. Men skuddet ble blokkert.

Etter 21 minutter var det Starts tur til å få en stor sjanse. Sigurdarso­n fant Bringaker i bakrom, men skuddet fra litt skrått hold alene med keeper gikk rett på målvakta. I sekundene etterpå så Start ut til å ha en god sak da de ropte på straffe. Et innlegg fra Kasper Skaanes traff hånden på en Strømmenfo­rsvarer, men dommeren vinket spillet videre.

Minuttet senere brant Strømmen-spiss Sellin en ny stor sjanse. Spissen snek seg inn bak ryggen på Lowe, og avsluttet på volley. Igjen var Deumeland på rett sted og reddet relativt enkelt.

Start fikk etter hvert en del gode overgangsm­uligheter, ofte med en frisk Kevin Kabran involvert. Men både den siste pasningen og innleggene manglet kvalitet.

Aron Sigurdarso­n fikk en brukbar mulighet rett før pause, men skuddet fra 18-meter gikk over.

Dermed gikk lagene til pause på 0–0. Det hadde hjemmelage­t størst grunn til å vaere misfornøyd med. Det hadde ikke vaert ufortjent med Strømmen-ledelse til pause.

BRENTE KJEMPESJAN­SE

– En rotete førsteomga­ng. Vi må få mer kontroll i andreomgan­g, sa Start-kaptein Erlend Segberg til Eurosport i pausen.

– Ok begynnelse, ok slutt. I midten av omgangen var det for mye slurv, oppsummert­e Start-trener Joey Hardarson.

Start åpnet også den andreomgan­gen best, og fem minutter ut i omgangen burde det stått 1–0 til bortelaget. Aron Sigurdarso­n fant Kasper Skaanes med en smart ball. Starts høyrekant var helt alene med keeper, men skuddet gikk rett i beina på Strømmen-keeper Morten Saetra.

Strømmens Sellin headet over fra god posisjon rett etterpå, og kampen gikk igjen inn i et spor der begge lag kom til muligheter.

Kevin Kabran brant en stor sjanse etter da han blåste en volley langt over mål.

TRODDE HAN SCORET

Mahmoud Laham var naer ved å sende hjemmelage­t i ledelsen etter en time, men langskudde­t strøk til side for Deumelands venstre stolpe.

Så trodde Mathias Bringaker han hadde sendt Start i ledelsen. Et godt innlegg fra Isaac Twum ble stanget i mål, men linjemanne­n løftet flagget.

Start hadde nå satt inn sluttspurt­en, og var det beste laget på banen.

Samtidig slet de med å skape store sjanser. Kevin Kabran fikk dratt seg fri inne i feltet ti minutter før slutt, men skuddet fra skrått hold gikk rett på keeper.

Aron Sigurdarso­n hadde et par brukbare forsøk, men den avgjørende scoringen kom aldri.

– Kanskje noen så på dette som en kamp som var lett, og som vi ville vinne uansett, men i denne divisjonen er alle kamper vanskelige, sa Deumeland etter kampen.

Start er nå ett poeng foran Sandefjord, som spiller mot Sogndal på bortebane klokken 18 søndag.

?? FOTO: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY ?? Aron Sigurdarso­n fortviler etter en brent sjanse mot slutten av kampen mellom Strømmen og Start.
 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX ?? Starts Kevin Kabran fortviler etter en kjempemiss søndag.
 ?? FOTO: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY ?? Kevin Kabran var frisk mot Strømmen. Her i duell mot Mathias Blårud.