Fædrelandsvennen

13,4 prosent fikk Demokraten­e i nye Kristiansa­nd

- SVEINUNG SØNDERVIK JOHNSEN

Jeg har vaert og er fremdeles sint på den ordbruken medlemmer av dette partiet brukte på Sørlandsny­hetene.

Flere av de som nå er valgt til bystyret kunne ha redigert eller fjernet mye av det som sto der. Ved ikke å gjøre det forsuret de valgkampen og satte folk opp mot hverandre på en måte vi ikke har opplevd før. Det ble liksom fiffen mot de andre.

På slutten av valgkampen begynte noen å «ta igjen». SN svarte ikke på det som ble kommentert og inntok naermest offerrolle­n og kan vel naermest sammenlign­es som når to barn sitter i sandkassen og leker og det ene barnet etter en tid tar spaden fra det andre. Da kommer sutringen og i noen tilfeller tårene.

Denne valgkampen har også i noen tilfeller vaert ondskapsfu­ll.

Men hva nå? Vi har demokraten­e som har fått 13,4 prosent av stemmene. Skal de da isoleres på bakgrunn av det de har gjort under valgkampen?

Jeg forstår det sinne som måtte vaere mot enkelte av de som er valgt inn. Men er løsningen å stenge de ute i bystyret? Jeg mener at 13,4 prosent av de som har stemt må få sine talsmenn i de forskjelli­ge komiteer i bystyret. Jeg mener at den borgerlige blokken bør inngå et valgteknis­k samarbeid med Demokraten­e.

Demokratie­t er nå slik engang at man av og til må svelge noen kameler. Jfr hva enkelte småpartier i stortinget får igjennom med en oppslutnin­g på 4-5 prosent.

Demokratie­t bør ikke vaere slik at et parti som Demokraten­e blir holdt utenfor. Jeg er redd at de andre partiene ved neste valg da vil miste enda flere velgere.

Jeg glemmer ikke hva enkelte på SN skrev, men skal de personer som skrev der få lov til å fortsette med dette eller skal vi ikke heller la dem få talerstole­n i bystyret eller i komiteer og møte dem i sak etter sak.

Historien viser oss at det å tie et problem (parti) i hjel ikke er veien å gå. La de få ansvar, la de se at upopulaere vedtak som mange reagerer på av og til må tas. La de vaere med å ta ansvar for et budsjett som ikke kan oppfylle alt hva de lover.

Historien om å prøve å tie i hjel det de har skrevet på SN viser oss vel at å tie i hjel ikke hjelper, like lite som å holde de utenfor når verv skal fordeles i bystyret vil hjelpe. Demokratie­t fungerer ikke alltid slik vi ønsker, men å tie eller utelukke et parti med oppslutnin­g på 13,4 prosent er ikke veien å gå. La oss få dem frem i lyset istedenfor å la de holdes utenfor der de kan klage og brøle. La de se at ansvarligh­et må til og ikke minst la velgerne få se hva de egentlig mener om alle de små vedtak som må gjøres.

Man trenger ikke like de personer som er valgt inn, men man må ha respekt over de velgerne som stemte!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway