Fædrelandsvennen

Dømt for voldtekt av sjuåring

- TORBJØRN WITZØE

En mann i 40-årene er i Lister tingrett dømt til tre år og seks måneders fengsel for voldtekt av en sju år gammel jente.

Det var høsten 2010 at mannen forgrep seg på ei jente som da var sju år gammel.

Mannen var en bekjent av jentas familie, og sjuåringen hadde spurt om han ville se den nye kjolen hennes. Han tok da av henne undertøyet med makt, og misbrukte henne på en måte som ligger tett opp til samleie.

For at jenta ikke skulle rope på familien sin, holdt mannen en hånd over munnen hennes. Etterpå sa han at hun aldri måtte fortelle noen om hva som hadde skjedd.

FORTALE OM OVERGREPET

Voldtekten ble først kjent mange år senere, da jenta fortalte om det til venner. De anbefalte henne å fortelle det hun var blitt utsatt for. En helsesøste­r som hun åpnet seg for, tok kontakt med foresatte og politi.

Da mannen ble pågrepet la han alle kortene på bordet, innrømmet de faktiske forhold og erkjente straffskyl­d.

Tiltalte forklarte i retten at han i forkant av overgrepet hadde drukket en hel flaske (0,7 liter, red.anm.) med Jägermeist­er brennevin etter å ha kranglet med samboeren sin.

175.000 I ERSTATNING

I tillegg til den ubetingede fengselsst­raffen på tre år og seks måneder ble mannen dømt til å betale jenta 175.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng.

Voldtekten skjedde i en kommune i Lister. Domfelte som i dag bor på en annen kant av landet, har forklart at han det var en lettelse at overgrepet omsider kom for en dag.

DØMT FLERE GANGER

Mannen er for øvrig straffedøm­t flere ganger tidligere.

I 2003 ble han blant annet dømt til halvannet års fengsel for seksuell omgang med barn under 16 år, samt besittelse av barneporno.

 ?? FOTO: ANETTE OS ?? Det gikk flere år før jenta fortalte noen om hva hun var blitt utsatt for.
FOTO: ANETTE OS Det gikk flere år før jenta fortalte noen om hva hun var blitt utsatt for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway