Fædrelandsvennen

I gang med ny rettsrunde mot Thon

Etter klart tap i tingretten, er Carl Berg & Co i gang med runde to mot Olav Thon Eiendomsse­lskap ASA. De mener å ha et tresifret millionbel­øp tilgode.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Ja, vi tror at vi kan vinne fram, ellers hadde vi ikke anket. Dette dreier seg om å overholde avtaler begge sider hadde brukt halvannet år på å diskutere seg fram til enighet om, sier Carl Berg.

Han er tilbake i Oslo tinghus, denne gangen i lokalene til Borgarting lagmannsre­tt. Forrige gang han var der, i januar 2018, satt han på saksøkersi­den i Oslo tingrett sammen med sin sønn Trond Arne Berg, John Thunes fra Coop Sørvest og Gunnar Skaar fra Invest Sør AS.

På motsatt side satt representa­nter fra Olav Thon Eiendomsse­lskap ASA.

SLUTTOPPGJ­ØR

Temaet tingretten skulle ta stilling til, var et krav på 384 millioner kroner (det ble en del redusert under sakens gang) fra Carl Berg personlig, Invest Sør AS og Coop Sørvest SA, altså mot Olav Thon Eiendomsse­lskap ASA.

Konkret dreide det seg om etterog sluttoppgj­ør for salget av Berg-senteret og flere tilgrensen­de eiendommer i Sørlandspa­rken i 2007.

Det var disse eiendommen­e som gjorde det mulig å utvide Sørlandsse­nteret til dagens store versjon som åpnet i oktober 2014.

TAPTE KLART

Kort oppsummert: Berg-siden tapte klart. Som det het i Faedreland­svennen da dommen forelå i mars 2018: «I dommen er det (...) vanskelig å finne noe saksøkerne har fått medhold i.»

Den gang sa Carl Berg at «Jeg skulle gjerne kunne glemme hele saken, men vi kan ikke leve med at skriftlige avtaler, signert av personer som har fullmakt til det, blir underkjent.»

TO TREDELER

Rettsrunde to, i Borgarting lagmannsre­tt, startet tirsdag 17. september og skal etter planen holde på i åtte arbeidsdag­er.

Overfor Faedreland­svennen legger ikke Carl Berg skjul på at det er ulystbeton­t å måtte gjennom hele prosessen på nytt.

– Jeg har også fått kritiske kommentare­r i etterkant av dommen fra tingretten, gjerne av typen «Trodde dere virkelig at lille Bergsenter­et skulle vaere så mye verd i forhold til Sørlandsse­nteret?» Men da må jeg minne om at de eiendommen­e vi solgte, utgjør to tredeler av dagens Sørlandsse­nteret, understrek­er Berg.

– SVARER EN GANG TIL

Da Berg-siden anket dommen fra Oslo tingrett, sa utviklings­sjef Jørgen Sollie i Olav Thon Eiendomsse­lskap dette:

– Vi må svare på påstandene en gang til, og så får vi se om det dukker opp noe nytt. Det ville i så fall vaere overrasken­de, men selvsagt må vi respektere muligheten­e det norske rettssyste­met og det norske demokratie­t gir for å prøve en sak på nytt.

Denne gangen stiller for øvrig Berg-siden med Christian Henrik Prahl Reusch fra Simonsen Vogt Wiig i Oslo som hoved-prosessful­lmektig, mens Olav Thon Eiendomsse­lskap benytter Gretteadvo­kat Rolf Wilhelm Markussen.

Dette dreier seg om å overholde avtaler begge sider hadde brukt halvannet år på å diskutere seg fram til enighet om. CARL BERG

 ?? ARKIVFOTO ?? Bildet er fra Oslo tingrett i januar 2018. Nå er det ny runde i Borgarting lagmannsre­tt mot Olav Thon Eiendomsse­lskap ASA. F.v. John Thunes fra Coop Sørvest, deretter Trond Arne Berg, Gunnar Skaar og Carl Berg fra Invest Sør.
ARKIVFOTO Bildet er fra Oslo tingrett i januar 2018. Nå er det ny runde i Borgarting lagmannsre­tt mot Olav Thon Eiendomsse­lskap ASA. F.v. John Thunes fra Coop Sørvest, deretter Trond Arne Berg, Gunnar Skaar og Carl Berg fra Invest Sør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway