Fædrelandsvennen

– Vil bli en av de beste spissene i verden

- SIGURD L. HERNESNTB

Erling Braut Haalands hat trick i Champions Leaguefotb­allen sender ham til avisoversk­riftene i Østerrike. Spissen var i kjempeslag i 6-2-seieren over Genk.

Salzburg-angriperen Haaland får toppkarakt­er på en skala fra 1 til 6 på spillerbør­sen i Neue Kronen Zeitung : – Målmonster­et slo til igjen. Hat trick i sin første Cl-kamp som 19-åring. Bedre blir det ikke, skriver Østerrikes største avis.

Haaland har scoret 17 mål på ni obligatori­ske kamper denne sesongen. Før kampen mot Genk hadde det anerkjente nettstedet Transferma­rkt ham på en markedsver­di på 120 millioner kroner.

Den prisen gjorde trolig et byks tirsdag kveld.

Salzburger Nachrichte­n sparer heller ikke på superlativ­ene. Avisen omtaler ham som «lagspissen». – Haaland fortsetter sitt utrolige drømmeløp.

Etter kampen ble Salzburgtr­ener Jesse Marsch bedt om å beskrive Haaland med tre ord.

– Positiv. Energisk. Elektrisk, sa han ifølge BBC.

Også lagkamerat Max Wober hyller den norske angriperen. – Han er fenomenal, sa han. – Å vaere så kvikk og ha slik kommando over ballen med hans høyde. Det er veldig vanskelig å spille mot ham på trening, du må bare ødelegge ham. Nok en gang beviste han hvorfor han definitivt vil bli en av de beste spissene i verden, fortsatte Wober.

Haaland selv var høyt oppe etter kampen i går.

– Det er det sykeste jeg har vaert med på i hele mitt liv, sa han til VG.

Den britiske avisa Manchester Evening News spekulerer i hva Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer tenker om å hente 19-åringen. Det var Solskjaer som i sin tid ga Haaland debuten i Molde.

Da treneren i fjor ble spurt om unggutten, sa han:

– Han er trolig ikke verdens største Manchester United-fan.

For 19-åringen er svoren Leeds United-supporter, som den britiske avisa Daily Mail skriver.

– Drømmen er å vinne Premier League med Leeds. I tillegg har jeg et mål om å bli en bedre spiller enn min far, sa han til Aftenposte­n i 2017.

Haaland debuterte på Alandslage­t nylig.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Erling Braut Haaland jubler for et av målene sine i Champions League-kampen mot Sander Berges Genk.
FOTO: NTB SCANPIX Erling Braut Haaland jubler for et av målene sine i Champions League-kampen mot Sander Berges Genk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway