Fædrelandsvennen

Kristiansa­nder til EM i tidans

- HELGE MUSHOM, Kristiansa­nd Danseklubb TEAM VOLD GUNVALDSEN

For Amalie Aune (16) handler nesten alt om å bli en så god danser som mulig. Til helga skal hun og makkeren konkurrere sammen i tidans-em for ungdom.

Sammen med Jens Kristian har hun blitt tatt ut til flere store mesterskap denne høsten, men har måttet takke nei til flere av dem. Dette fordi duoen fokuserer på EM i tidans som er den 21. september i Bratislava, og uttak til VM tidans 19. oktober i Kiev, samt NM i tidans i november i Bergen. Det er planlagt konkurrans­er i utlandet hver måned, så det er ingen tid for å ligge på latsiden og roe ned.

Ekstra stas blir det å delta på internasjo­nal konkurrans­e i Norge, da arrangeres nordeurope­isk mesterskap og Christmas Dance Festival helga 6.-8. desember på Gardermoen. Det er alltid gøy å delta på «hjemmebane», hvor familie og venner har mulighet for å komme og se på.

– Målet mitt er å bli best mulig, og utvikle meg til å innfri mitt potensial. Drømmen er som sikkert de fleste har å bli den beste, å få en tittel som europamest­er og verdensmes­ter, sier Amalie.

Hun og makker Jens Kristian startet høsten og danseseson­gen med delta på en av verdens største danseturne­ringer, «German Open» 13.-17. august. Konkurrans­en blir avholdt i Kultur- & Kongressze­ntrum Liederhall­e i Stuttgart hvert år. Det var ei uke fylt med dans fra morgen til kveld i tre haller. Det var innledende runder og kvalifiser­inger, for her kjemper de aller beste parene om å få danse seg videre.

Jens Kristian og Amalie ble beste norske ungdomspar i både standard og latin, og de fikk også en god plassering i U21 latin hvor de kom seg videre til 48-runden blant mange gode dansere, og spesialist­er i sin gren.

I tidans må man vaere god i både standard og latin, og det har paret bevist gang på gang i nasjonale ranking konkurrans­er. De har slått flere par som kun satser på enten standard eller kun latin, og her må paret fordele treningen og terping på to stiler, som krever mye.

Nå er det hardkjør og terping før de setter kursen mot EM i tidans i Bratislava 21. september. Trenerne Jannick og Pia Løwe følger nøye med på progresjon og utvikling. Målet er satt, og da er det bare å jobbe beinhardt og målrettet for å oppnå målene!

Men dette er drømmen og da er man villige til å ofre mye for å leve ut og følge drømmen sin. Men det er ingen dans på roser, heller blod og svette (og tårer). Det var fjerde og siste runde i regionmest­erskapet som ble arrangert i Kristiansa­nd sist helg. Team Vold Gunvaldsen er meget godt fornøyd med utfallet av mesterskap­et.

Det ble en glatt dag i skogen, ettersom det hadde regnet sidelengs dagen før. Det var et godt nivå på seksjonene og gutta kjempet hardt for prikkene. Det skulle kjøres sju seksjoner tre ganger, innen fire timer. Så det var knapt om tiden. Men gutta klarte det på sekundet og leverte et supert resultat.

Jarand-matias stakk av med tittelen etter fire seire av fire mulige. Jacob-olaus tok andreplass­en rett framfor nesen på Nils-johan. Vi ser nå ser fram til siste Vm-runden i Alicante kommende helg. Helga etterpå skal Jarand-matias represente­re Norge sammen med to andre førere i lag-vm på Ibiza.

 ??  ?? Amalie Aune (16) fra Kristiansa­nd sammen med sin makker Jens Kristian Riisøen Auring (18) fra Lillestrøm. Paret er ranket som Norges beste ungdomspar i både standardog latindans.
Amalie Aune (16) fra Kristiansa­nd sammen med sin makker Jens Kristian Riisøen Auring (18) fra Lillestrøm. Paret er ranket som Norges beste ungdomspar i både standardog latindans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway