Fædrelandsvennen

Tilsvar til Steinar Rasmussen, Leder i LO i Østre Agder

-

Steinar Rasmussen skriver på vegne av LO i sitt innlegg den 13. september at MDGS politikk undergrave­r vårt velferdssa­mfunn.

Tilsynelat­ende hevder han også at det er uheldig om Arbeiderpa­rtiets fremtidige politiske samarbeids­partnere er av en annen mening enn bompengepa­rtiet.

Hva er egentlig ansvarlig politikk? Hvilke prioriteri­nger, tidsperspe­ktiver, risikovurd­eringer og virkemidle­r må man ta hensyn til? Hva er det som driver MDG til å føre en politikk som enten gir dem status som miljøhelte­r eller som inkarnasjo­nen av den absolutte idioti?

Klima og miljøutfor­dringene er en høyst reell trussel mot vår sivilisasj­on og dermed vår alles velferd. Men det kan også vaere verdenshis­toriens største bløff om man velger å lytte til Donald Trump, Carl I. Hagen eller andre av deres meningsfel­ler.

Mange befinner seg midt imellom disse ytterpunkt­ene, ofte med manglende vilje til å sette seg inn i fakta om situasjone­n som avgjør fremtidens levevilkår for oss alle.

Uten faktabaser­t kunnskap og innsikt vil MDGS radikale politikk aldri kunne oppfattes som annet enn håpløs og irrasjonel­l.

For å ta en sammenlikn­ing: Det er ikke lett å akseptere kommende vannskader i huset om du ikke tror det er en brann å slukke på loftet.

Våre internasjo­nale miljøforpl­iktelser kan umulig oppnås uten massive samfunnsen­dringer.

Det er sikkert mange måter å føre en radikal politikk som imøtekomme­r våre forpliktel­ser i.h t Parisavtal­en, men MDG mener at redusert bilbruk og en sluttdato for oljeindust­rien er noe av det viktigste vi som nasjon må bidra med.

Kritikere av MDGS politikk må derfor kunne komme opp med andre troverdige løsninger, som dermed blir minst like radikale, om det skal vaere mulig å ta kritikken seriøst.

Dersom LOS eneste alternativ til MDGS politikk er å lukke øynene og håpe at alt dette går over, så er det langt utenfor det man kan kalle ansvarlig.

LO løper storkapita­lens aerend når de baserer sin virkelighe­tsoppfatni­ng på Equinors propaganda. De bør isteden lytte til klimapanel­ets advarsler og Arbeiderpa­rtiets ungdomskan­didater som vet at den eneste mulige fremtiden er grønn enten den føres med rød, blå eller grønn politikk. JØRGEN LYKKEN, MDG Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway