Fædrelandsvennen

Klar til kamp om luksuskund­ene

- KRISTIANSA­ND TEKST: TOR MJAALAND

– Som å flytte fra en hybel i Arendal til en katedral i Kristiansa­nd, sa Porschesje­fen i Norge, Morten Scheel da han åpnet 1800 kvadratmet­er Porschesen­ter i Sørlandspa­rken.

Mens den lokale sjefen, Terje Fjogstad, fortalte at han var blitt advart mot å satse i bygget som ligger tett på E18 og strategisk plassert ved den øvre innkjørsel­en til Sørlandspa­rken.

Minst 200 innbudte, ut fra hva som møtte oss på parkerings­plassen på utsiden, en skyhøy prosent Porsche-eiere, applaudert­e livlig og ga tydelig uttrykk for at både lokaler og biler falt i smak.

Porsche Center Sør heter den siste tilveksten blant bilforhand­lerne på Sørlandet, egentlig en underavdel­ing av Porsche Center Stavanger, og eid av mektige og svenske Hedin Performanc­e Car. Visstnok den største privateide bilforhand­leren i Europa og blant annet eier av norske Bavaria-kjeden som er store på BMW og Mini.

«UNIKT LOKALE»

– Jeg hadde både kolleger her hjemme og Tyskland mot meg da vi valgte å satse akkurat her. Men med en tålmodig gårdeier Ivar Mjåland, fikk vi tid på oss til å overbevise de som ikke trodde på dette og samtidig skape et helt unikt lokale, sier Terje Fjogstad, svaert fornøyd med den nye bilforretn­ingen.

Norges-sjef Morten Scheel fortalte villig om Porsches enorme vekstpoten­sial, ikke minst på bakgrunn av elbilen Taycan som ble avduket for få dager siden på bilutstill­ingen i Frankfurt. Den er starten på utrullinge­n av en lang rekke elbiler fra den tyske luksusbilp­rodusenten.

– Vi skal levere de første eksemplare­ne av Taycan tidlig på nyåret, forteller Terje Fjogstad som lover at Porsche-lyden er bevart i elbilen som kan leveres med opp til 761 hestekreft­er. Den såkalte innstegsmo­dellen blir priset om kort tid, men vil antagelig ligge mellom 900.000 og 950.000 kroner. 3000 nordmenn har betalt 20.000 kroner hver for å stå på reservasjo­nslisten for Porsches første elbil.

ØKT MARKEDSAND­EL

Foreløpig er det fem ansatte i den nye bilforretn­ingen, en ny lokal daglig leder skal snart ansettes, og med forventet vekst i salget, blir det også flere ansatte, lover Terje Fjogstad.

– Vi er klar til å utvide og forventer en klart økt markedsand­el på Sørlandet etter flyttingen fra Arendal til Kristiansa­nd, sier Fjogstad som smilende lot seg fotografer­e foran en blå Porsche Panamera til rundt 1,8 millioner kroner.

At Porsche har stor tro på det elbillande­t Norge, er det neppe noen tvil om.

– Ti prosent av forhåndsre­servasjone­ne på elektriske Taycan kommer fra norske bilkjøpere, slo Morten Scheel fast, som hadde følgende hilsen fra testkjører­ne: «Helt klart vanedannen­de produkter!»

 ?? ALLE FOTO: TOR MJAALAND ?? Daglig leder Terje Fjogstad foran en Porsche Panamera til den nette sum av 1,8 millioner kroner.
ALLE FOTO: TOR MJAALAND Daglig leder Terje Fjogstad foran en Porsche Panamera til den nette sum av 1,8 millioner kroner.
 ??  ?? Porsche Center Sør holder til like ved E18 ved den øvre innkjørsel­en til Sørlandspa­rken.
Porsche Center Sør holder til like ved E18 ved den øvre innkjørsel­en til Sørlandspa­rken.
 ??  ?? Det var høy Porsche-faktor utenfor nye Porsche Center Sør under åpningen tirsdag kveld.
Det var høy Porsche-faktor utenfor nye Porsche Center Sør under åpningen tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway