Fædrelandsvennen

Sol og varme i helgen

- NTB

Til helgen blir det et lite blaff av sommer over store deler av Sør-norge.

Til helga blir det et lite blaff av sommer over store deler av Sør-norge, mens det er satt opp farevarsle­r for sluddbyger i Nord-norge.

– Fram mot helga blir det bra vaer i Sør-norge, men det går en grense et sted i Trøndelag. Det blir skyfritt og sol, og det ser ut til at Telemark, Agder-fylkene og Buskerud får de høyeste temperatur­ene i helga, sier statsmeteo­rolog Marit Berger i Meteorolog­isk institutt til NTB.

Vaeret på søndag er imidlertid hakket mer usikkert mange steder, og skyer og tåke kan melde seg.

– Det er likevel mange som også får en fin søndag i Sør-norge, sier Berger.

BYGEVAER FLERE STEDER

Langs det meste av vestlandsk­ysten vil det i dagene før helga bli bygevaer.

– Sør for Stad vil det i hovedsak gjelde for ytre strøk, mens områdene nord for Stad får bygevaeret lenger inn i landet, sier Berger.

Helgens vaer i Trondheim er foreløpig usikkert.

– Trondheim er helt på grensen mellom der det blir pent vaer, og der det blir nedbør og kjøligere. På fredag og lørdag ser det ut til å bli bygevaer i deler av Trøndelag og Nordland, sier Berger.

VERRE I NORD

Meteorolog­isk institutt har satt opp flere farevarsle­r for Nordnorge som gjelder de kommende dagene.

I Troms er det ventet vanskelige kjøreforho­ld flere steder som følge av nedbør som kommer som sludd i lavlandet. Det samme gjelder for Saltfjelle­t, Salten og Ofoten i Nordland.

– I Nord-norge blir det kjølig bygevaer. Men utover helga vil det bli mildere også her, sier Berger.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Til helga kan det bli et aldri så lite gjensyn med sommertemp­eraturer flere steder i landet. Her er Jesper Gustavson (10) avbildet på sparkesykk­el ved Bystranda i sommer.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Til helga kan det bli et aldri så lite gjensyn med sommertemp­eraturer flere steder i landet. Her er Jesper Gustavson (10) avbildet på sparkesykk­el ved Bystranda i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway