Fædrelandsvennen

Opplagsøkn­ing for avisene i første halvår

- NTB

Avisenes digitalopp­lag økte med 9 prosent fra første halvår i fjor til samme periode i år. Papiroppla­get falt 10,5 prosent. Totalt var økningen 0,9 prosent.

Det viser tall som Mediebedri­ftenes Landsforen­ing (MBL) og Landslaget for lokalavise­r (LLA) la fram onsdag.

– Norske medier er en viktig del av folks hverdag, derfor er det positivt at mediehusen­e fortsetter å få med seg leserne over på de digitale flatene. At brukerne er villig til å betale for det gode innholdet, lover godt fremover, sier administre­rende direktør Randi S. Øgrey i MBL.

Av de 226 sammenlign­bare titlene har naermere halvparten opplagsfre­mgang fra andre halvår 2018 til første halvår 2019. Totaloppla­get er på 2,29 millioner, en vekst på 0,9 prosent på sammenlign­bare titler.

Ifølge MBL er den dominerend­e betalingsm­odellen komplett, altså papiravis og digital tilgang i ett og samme abonnement. Denne typen utgjør 52 prosent av opplaget. Veksten for det rene digitalopp­laget fortsetter, og ni av ti abonnement er nå med digital tilgang, mens seks av ti abonnement fortsatt inkluderer papirutgav­er.

Riksavisen­e vokser mest, og veksten kommer fra de heldigital­e produktene til både VG, Dagbladet og Nettavisen. Aftenposte­n er størst med et opplag på 252.000, men med god vekst for VG+ naermer VG seg totalt toppen av lista med et opplag på 250.000 for første halvår.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Papiraviss­alget går ned, men det totale opplagstal­let går opp.
FOTO: NTB SCANPIX Papiraviss­alget går ned, men det totale opplagstal­let går opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway