Fædrelandsvennen

Kilden-sjefen misfornøyd med statsbudsj­ettet

- TORGEIR EIKELAND

Regjeringe­n vil ikke gi 1,5 millioner kroner til Kilden dialog slik de gjorde i fjor. Kilden-direktør Hans Antonsen har bedt om møte med Agder-benken.

«Kanskje er det at vi ikkje har fått støtte til Kilden Dialog i år eitt arbeidsuhe­ll», skriver Kilden-direktør Hans Antonsen i et brev til politikern­e på Agder-benken.

I forslaget til Statsbudsj­ett har kulturdepa­rtementet i år ikke med 1,5 millioner kroner til Kilden dialog, mens dette var med i fjor. I brevet ber Antonsen om et møte, og han skriver:

AKUTT PROBLEM

«For andre år på rad har Kulturdepa­rtementet ein uvarsla pott med støtte til tiltak som kan bidra til inkluderin­g, mangfald og å bekjempe fattigdom. I fjor var vi glade for å få 1,5 millionar kroner, i år fekk vi ingenting, sjølv om potten har blitt større. Det verkar litt tilfeldig kven som får støtte, og det at ein ikkje blir invitert til å søke gjer at det ikkje nødvendigv­is blir dei beste prosjekta som får støtte. Vårt problem er akutt fordi oppstartss­tøtta til Kilden Dialog frå Cultiva tok slutt i fjor. Løyvinga på 1,5 mill har berga dette arbeidet gjennom 2019.»

BRÅSTOPP

I tillegg peker Antonsen på kutt i forbindels­e med den såkalte Abereforme­n, også kjent som «avbyråkrat­iseringsog effektivit­etsreforme­n». Den samlede effekten av disse kuttene oppgir han å vaere 5 millioner kroner mindre hvert år, noe som altså kommer i tillegg til de nå 1,5 millioner kronene mindre til Kilden dialog.

Antonsen skriver at han frykter en bråstopp i inkluderin­gsarbeidet dersom ikke Kilden dialog får disse midlene.

I forslaget til statsbudsj­ett 2020 er det satt av 124.920.000 kroner til drift av Kilden, mot 123.100.000 kroner i 2019.

Svein Harberg (H) som er leder av Stortinget­s familie- og kulturkomi­te, lover at Hans Antonsen skal få møte Sørlandsbe­nken og legge fram saken sin.

– Først må vi komme fram til en dato, og så kan han stille seg i køen med de 25 andre som vil snakke om budsjettet med oss. Kilden dialog har absolutt gjort et viktig arbeid, og det er bra han er på hogget. Men mer kan jeg ikke si, for jeg har ikke begynt å sette meg inn i disse sakene ennå, sier Svein Harberg.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Direktør Hans Antonsen på Kilden frykter bråstopp i inkluderin­gsarbeidet.
FOTO: JACOB BUCHARD Direktør Hans Antonsen på Kilden frykter bråstopp i inkluderin­gsarbeidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway