Fædrelandsvennen

Sunniva (19) vil kopiere tante Charlottes bragd

Charlotte Høiåsen Salvesen vant Frøken Norge i 1997. Nå håper niesa Sunniva Høiåsen Frigstad (19) å vinne Miss Norway 23 år etter tanta gikk til topps.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Jeg meldte meg egentlig bare på for gøy, men ei lita stund etter jeg fylte ut spørreskje­maet på nett fikk jeg e-post om at jeg var kommet med i konkurrans­en. Det var veldig stas, sier Sunniva Høiåsen Frigstad (19) til Faedreland­svennen.

I begynnelse­n av oktober fikk hun beskjed om at hun er med i konkurrans­en Miss Norway 2020.

– For å komme til semifinale­ne må man sanke poeng. Det handler ikke bare om utseende, men også om det indre. Man skal jobbe for veldedige organisasj­oner, drive med markedsfør­ing og skaffe seg sponsorer og samarbeids­partnere. I tillegg blogger jeg underveis i konkurrans­en, forteller hun.

TANTE TIL TOPPS

19-åringen, som bor på Vikeland i Vennesla, legger ikke skjul på at tante Charlotte Høiåsen Salvesens seier i 1997 har vaert en stor inspirasjo­n. Tante ser ikke bort ifra at niesa kan gå helt til topps i konkurrans­en.

– Jeg synes dette er veldig stas, spennende og gøy. Sunniva passer helt perfekt. Ho elsker å vaere foran kamera, og er ei utadvendt og veldig ryddig og ordentlig jente med gode verdier, sier hun.

Sunniva Høiåsen Frigstad studerer første året på markedsfør­ing og ledelse ved Universite­tet i Agder, men hun håper å kunne jobbe litt som modell i framtiden.

De siste tre årene har hun blant annet tatt flere modelloppd­rag for brudesalon­gen Snefrid’s hus i Grimstad.

– Jeg er ikke supererfar­en, men synes det er veldig gøy å stå foran kamera og gå catwalk. Jeg har ikke noe imot å vise meg fram. Det er også stas å se seg selv i brudemagas­iner, sier 19-åringen.

For tante Salvesen var det stort sett i 1997 at hun fikk modelloppd­rag. Etterpå utdannet hun seg til laerer, og siden har hun jobbet som laerer.

– Jeg var nok ikke helt typen til å vaere i det miljøet, som var veldig lite i Norge den gang. Skulle jeg satset på modellyrke­t måtte jeg flyttet til Oslo og satset alt, men det var jeg ikke villig til. I dag er nok veien lettere, siden man kan profilere seg i sosiale medier. På min tid måtte man selv lage ei fotobok og dra rundt til modellbyrå­ene, forteller hun.

FINALER I AUGUST 2020

Pressekont­akt for missekonku­rransen, Knut Yrvin, forteller at det foreløpig er 71 personer som har meldt seg på Miss Norway 2020.

– Semifinale­ne går i februar og finalen i august. Men før den tid skal deltakerne gjennom oppgaver som kursing, fotografer­ing og veldedig arbeid. Det holder ikke å se pen ut og melde seg på, man må vise at man er villig til å gjøre en innsats, sier han til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: HANS PETTER BACK-MANNSVERK ?? I august neste år går finalen i Miss Norway 2020 av stabelen. Sunniva Høiåsen Frigstad (19) fra Vennesla håper å vaere en del av den.
FOTO: HANS PETTER BACK-MANNSVERK I august neste år går finalen i Miss Norway 2020 av stabelen. Sunniva Høiåsen Frigstad (19) fra Vennesla håper å vaere en del av den.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Charlotte Høiåsen Salvesen fra Vennesla vant missekonku­rransen Frøken Norge i 1997.
FOTO: PRIVAT Charlotte Høiåsen Salvesen fra Vennesla vant missekonku­rransen Frøken Norge i 1997.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway