Fædrelandsvennen

Et barnevennl­ig budsjett

-

Med KRF i regjering har Norge fått et barnevennl­ig statsbudsj­ett for neste år.

Barnetrygd­en øker denne gangen med 3600 kroner i året for barn opp til seks år. Dette forbedrer småbarnsfo­reldrenes økonomi og valgfrihet.

Barnetrygd­en har stått stille siden 1996 – før KRF tok tak i den. KRF vil beholde barnetrygd­en som en ordning for alle med barn. En økning i barnetrygd­en er aller viktigst for de som har minst i samfunnet vårt.

Hvorfor har vi prioritert barnefamil­iene med de minste barna denne gangen? For KRF er barnetrygd­en viktig for å løfte barn ut av fattigdom. Da er det viktigst å prioritere de familiene med de laveste inntektene først. Statistisk er dette familiene i etablering­sfasen med de minste barna. Inntekten til foreldrene øker når barna er eldre. Selvsagt er det ingen regler eller statistikk uten unntak, men det er årsaken til at vi i regjering har begynt økningen i barnetrygd­en med å prioritere denne gruppen. Så vet vi at det også koster med større barn og denne gruppen må vi jobbe videre med.

For barna som er 6-18 år kommer fritidskor­tet inn. Flere kommuner kan nå søke å vaere med på prøveordni­nger med dette. Målet er å innføre fritidskor­tet over hele landet, og det vil bidra til å dekke kostnader ved barn og unges fritidsakt­iviteter. Dette blir viktig – å vaere utestengt fra fritidsakt­iviteter kan for mange bety at man i praksis er utestengt fra fellesskap­et og vennegjeng­en. Med fritidskor­tet vil veien til deltakelse bli kortere for mange barn som i dag står utenfor. HANS FREDRIK GRØVAN, parlamenta­risk leder, KRF

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway