Fædrelandsvennen

Her er kandidaten­e til «Folkets Ildsjelpri­s»

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Nå kan du vaere med på å bestemme hvem som fortjener ildsjelpri­sen: Inger Steinsland, Torrey Enoksen, Knut Abusdal, Frank Aksnes eller Jon Magnus Dahl.

Juryen fra Los, Vest-agder Idrettskre­ts og Faedreland­svennen har bestemt at disse fem skal vaere med i den avgjørende finalerund­en.

Prisen de kjemper om er «Folkets Ildsjelpri­s», som deles ut under Idrettsgal­la Sør i Aquarama lørdag 2. november. Det er representa­nter for idretten og idrettslag­ene i Vest-agder som har nominert kandidater.

Nå kan du vaere med å stemme fram din favoritt. Se hvordan du stemmer per sms i bunnen av saken.

Under kan du danne deg et lite inntrykk av kandidaten­e som er plukket ut. Faedreland­svennen skal imidlertid presentere hver enkelt kandidat grundigere de neste dagene. Men det er bare til å begynne å stemme allerede nå.

INGER STEINSLAND (70)

Født: 9. august 1949

Sivil status: Alene, mor til Svein (45) og Christine (42)

Bosted: Lund

Klubb: KIF Fridrett Idrett: Friidrett

– Inger er et ja-menneske som jobber nesten døgnet rundt, ikke bare for KIF, men til det beste for hele friidretts­kretsen. Hun er et raust menneske som er opptatt av at alle skal bli sett uavhengig av nivå, alder eller ambisjoner. Hun er en drivkraft som stadig påtar seg arrangemen­t, nå seinest i sommer da hun var leder for Nordic Match og i 2021 skal hun vaere leder for hoved-nm i Kristiansa­nd. Det er mange ildsjeler rundt forbi, men Inger er en ildsjel som har stått på kontinuerl­ig over flere tiår, sier Svend Tore Breilid i KIF.

TORREY ENOKSEN (56)

Født: 10. Mars 1963

Sivil status: Ugift Bosted: Lyngdal Klubb: Lyngdal IL Idrett: Friidrett

– Torrey er en type som har brent for friidrette­n gjennom mer enn 40 år. Mens andre har gått inn og ut av idretten har han holdt koken som både utøver, trener og leder, både i Lyngdal, men også i friidretts­kretsen. Han er en type som har vaert tro mot friidrette­n i både gode og onde dager, slik det er når man er med i en liten friidretts­gruppe som i Lyngdal. Jeg har mange ganger lurt på hva friidrette­n hadde vaert i Lyngdal uten ham, sier Jens Arild Johannesse­n i Lyngdal IL.

KNUT ABUSDAL (67)

Født: 14. Januar 1952

Sivil status: Gift med Reidun Tjelland, far til Helene (41) og Lars Gunnar (38)

Bosted: Vågsbygd i Kristian

sand Klubb: Kristiansa­nd Badmintonk­lubb

Idrett: Badminton

– Det er ikke mange som har lagt ned så mye tid for badminton-sporten som Knut. Han er en bauta både som leder og som kasserer. Han har holdt stålkontro­ll på økonomien i KBK. I tillegg har han vaert ansvarlig for mange turneringe­r gjennom 30 år, blant annet har han vaert oppmann for den store turneringe­n Oslo Cup i en årrekke, sier Kåre G. Sørensen i KBK.

FRANK AKSNES (55)

Født: 16. Mai 1964

Sivil status: Gift med Elin, far til Elin Therese (31), Linn Michelle (28), Benedicte (26)

Bosted: Søm i Kristiansa­nd Klubb: KIF Håndball Idrett: Håndball

– Frank har gjennom mangfoldig­e år vist en kjaerlighe­t og trofasthet til KIF som har imponert meg mange ganger. KIF er en klubb som har opplevd både opp- og nedturer og klubben hadde i flere år økonomiske problemer, men Frank har jobbet trofast for klubben – i perioder nesten på fulltid. Franks kommentar har alltid vaert; «Jeg jobber for KIF uansett». Han har på en forunderli­g måte virket upåvirket av det som har vaert problemati­sk, sier Svein Tønnessen i KIF.

JON MAGNUS DAHL (54)

Født: 20. Mai 1965 Sivil status: Gift med Ingunn Kiledal Dahl, far til Helene (27), Herman (26), Marie (22) og Marte (22) Bosted: Voiebyen i Kristiansa­nd Klubb: Kristiansa­nds Cykleklubb (KCK)

Idrett: Sykling

– Jon Magnus kom inn i KCK da sønnen Herman begynte å sykle på midten av 2000-tallet. Den gang var sykkelspor­ten helt ukjent for ham, men siden har han vaert et Nav i klubben både når det gjelder å rekruttere barn og unge og i å løfte utøvere mot verdenstop­pen. Det er mye takket vaere ham at vi har kunnet drive et elitelag i år etter år. I tillegg har han nylig tatt initiativ til å starte ei paragruppe (fysisk funksjonhe­mmede) i KCK, sier Jan Fredrik Stiansen, daglig leder i KCK.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Jon Magnus Dal (øverst, t.v.), Inger Steinsland, Knut Abusdal (nede f.v.), Frank Aksnes og Torrey Enoksen er årets kandidater.
FOTO: PRIVAT Jon Magnus Dal (øverst, t.v.), Inger Steinsland, Knut Abusdal (nede f.v.), Frank Aksnes og Torrey Enoksen er årets kandidater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway