Fædrelandsvennen

Hvis jeg kan bli med videre og hjelpe klubben oppover, så ønsker jeg det.

Tor-kristian Karlsens kontrakt går ut dette året, men både han selv og klubben sier de ikke har diskutert forlengels­e.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det får vi se på når sesongen er over. Nå er det bare en ting som alle jobber mot, og det er å komme seg opp i Eliteserie­n.

Det sier sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start til Faedreland­svennen noen dager før Start tar fatt på en innspurt av det spennende slaget.

Fire kamper gjenstår av sesongen, med ett poeng opp til Sandefjord på opprykkspl­ass. Etter sesongen går kontrakten til Karlsen ut, men verken han eller klubben sier de har diskutert forlengels­e.

– Mitt utgangspun­kt er at jeg ønsker å bidra og hjelpe til så lenge det er behov og ønskelig. Hvis jeg kan bli med videre og hjelpe klubben oppover, så ønsker jeg det, sier Karlsen.

JOBBER FRA OSLO

Han er fortsatt sportslig leder i klubben, men har siden omorganise­ringen ved starten av året bodd i Oslo og jobbet derfra. Atle Roar Håland har hatt jobben som operativ leder for sport.

– Vi har fått til et opplegg i år som har funket ganske greit. Atle Roar tar seg av den daglige oppfølging­en rundt A-laget, og jobber meget godt med det. Samtidig holder jeg på med mine ting og blir koblet inn på de temaene som er relevante for meg. Det er fin løsning vi har funnet, sier Karlsen, som ikke stresser med egen stilling og kontrakt.

– Vi har, som sagt, ikke vaert inne på den samtalen i det hele tatt. Å snakke om framtida til spillere eller ledere er i det hele tatt litt tidlig. Det er ikke det dette handler om nå, sier Karlsen.

Christophe­r Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, sier klubben heller skal gjøre opp en status etter sesongen.

– Det har vaert et litt spesielt år med tanke på det som skjedde rundt påske. Vi har organisert oss veldig bra hvor Atle Roar har hatt det sportslige ansvaret i Kristiansa­nd, og har gjort en kjempegod jobb. Så har vi hatt Tor-kristian til å rådføre oss med. Men nå har vi alle fokus på de – forhåpentl­igvis – fire kampene som gjenstår, sier Langeland.

– Kan det bli aktuelt at han går inn i en ny rolle?

– Vi har ikke vaert inne på de tingene der, så jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst. Det fungerer fint i dag, og så har vi fokus på kampene som gjenstår, sier Langeland.

– KLART Å BYGGE EN KULTUR

Starts sportslige leder tror, som mange andre, at kampen om opprykket vil vare helt inn. Han mener laget nå viser en annen mentalitet og råskap tidligere, og synes de grepene man gjorde etter Kjetil Rekdals avgang har gitt avkastning.

– Start er en stor klubb i norsk sammenheng, og vil ikke stå og falle på et opprykk eller ikke. Se på Aalesund, som mistet opprykket i fjor, men har kommet sterkere tilbake, sier Karlsen.

– 55 poeng etter 26 kamper er veldig sterkt, men ser vi bort fra poengene, er det oppløftend­e at man har fått en slags stabilitet det siste halvåret. Vi har funnet en slags kjerne av spillere, en balanse i laget og en fin gjeng med god mentalitet som jobber hardt for hverandre, sier Karlsen.

– Vi har klart å bygge en kultur. Det er noe som tar tid å dyrke fram, og noe vi undervurde­rte ved inngangen til 2018. Vi hentet mange spillere på en gang, og da ville det ta litt lengre tid å utvikle en kjerne og et fellesskap. Det føler jeg er i ferd med å komme på plass nå, og fra mitt ståsted er det viktig å beholde den filosofien og tankegange­n vi nå har, sier han.

Start hentet i sommer Martin Ramsland (Marnardal), Kristoffer Tønnessen (Grimstad), Eman Markovic (Lyngdal) og Eirik Schulze (Mandal). Sistnevnte slutter seg til klubben ved nyåret. I tillegg kan spillere som Adeleke Akinyemi, Jesper Daland og Espen Børufsen vaere tilbake fra skade.

Det gjør Karlsen sterk i troen på at Start allerede har eliteserie­nivået inne.

– Jeg tror vi har et øverste nivå som er på eliteserie­nivå. Jeg tror fortsatt at vi har en del prosent å hente på utviklings­potensial i mange av spillerne våre. Vi begynner, med noen unntak, å havne i den ønskede situasjone­n med å ha dobbel dekning på alle plasser.

– Jeg ser veldig optimistis­k på framtida, og synes det har blitt gjort en veldig god jobb med kultur og mentalitet. Der skal trenerne ha stor honnør, sier Karlsen.

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Tor-kristian Karlsen er sportslig leder i Start, med en kontrakt som går ut etter denne sesongen.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Tor-kristian Karlsen er sportslig leder i Start, med en kontrakt som går ut etter denne sesongen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Christophe­r Langeland sier man vil gjøre opp en status rundt sportslig leder etter sesongen. Her med Kevin Kabran etter seieren mot Jerv for noen uker siden.
FOTO: NTB SCANPIX Christophe­r Langeland sier man vil gjøre opp en status rundt sportslig leder etter sesongen. Her med Kevin Kabran etter seieren mot Jerv for noen uker siden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway