Fædrelandsvennen

Ordføreren kastet på gangen

900 ansatte skifter arbeidsste­d når Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd slår seg sammen. Selv avtroppend­e ordfører Johnny Greibeslan­d i Songdalen må tåle at veggene ryker.

-

– Slik er det for enkle folk, sier Johnny Greibeslan­d til Faedreland­svennen og ler.

Han setter seg inn på det som pleide å vaere kontoret hans, rett innenfor hovedinnga­ngen til rådhuset på Nodeland.

Senterpart­i-politikere­n har seks uker igjen før Songdalen kommune og ordførergj­erningen hans er historie. Da har han hatt jobben i 16 år, og går over til å bli pensjonist og gårdsarbei­der hjemme på Finsland.

– Jeg har ikke hatt så gode dager i mitt liv, sier han om sine siste arbeidsdag­er i kommunen, hvor det meste av politikk er avsluttet. Men andre har det mer travelt. Det er nemlig en betydelig ombygging som må til for å gjøre rådhuset klart for Familiens hus vest som skal overta. Der Greibeslan­d sitter i sitt gamle kontor er veggene allerede revet ned, og golvet flyter over av isolasjon og andre materialer. Her skal Nav-brukere kunne få assistanse framover.

For Greibeslan­d handler det om å samle løse tråder før sammenslåi­ngen av Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen er et faktum 1. januar:

– Jeg håper den gode kulturen vår her blir med over i den nye Kristiansa­nd. Mange av våre ansatte har jo fått lederposis­joner, sier Grebeislan­d.

900 FLYTTER

Kjell A. Kristianse­n er i dag rådmann i Songdalen kommune, og blir organisasj­onsdirektø­r i nye Kristiansa­nd. Han opplyser at rundt 900 kommuneans­atte er på flyttefot i den nye storkommun­en førstkomme­nde helg.

Cirka 620 av disse flytter internt på et av de tre kommunesen­trene (Rådhuskvar­talet, Nodeland og Tangvall), og rundt 270 må flytte mellom kommunesen­trene.

Da må de holde ved like sine nåvaerende jobber, mens de gjør seg klar for oppgaver i den nye storkommun­en. På Nodeland vil ombygginge­n foregå samtidig.

– Det vil bli litt kaotisk for dem når de flytter inn, men vi håper å ha alt klart så fort som mulig, sier Kristianse­n.

I skrivende stund er det 43 dager til den nye kommunen skal vaere i full drift.

MANGE KRAV

Programråd­giver i nye Kristiansa­nd, Kjell Sverre Langenes, forklarer at de mest omfattende endringene skjer på Nodeland. På Tangvall blir det mindre tilpasning­er, mens det ikke er behov for fysiske tiltak i Rådhuskvar­talet.

– Det må tilpasses til tjenestene­s egenart, og vi må følge krav til sikkerhet, og for eksempel vaskefasil­iteter der det er helsetjene­ster og lydisoleri­ng der det skal foregå samtaler som ingen skal overhøre, sier han.

Kommunen har lokaler mange steder rundt omkring, og Langenes beskriver jobben som «et stort puslespill».

– Det går bra, men det er en stor flyttepros­ess. Noen må også flyttes til midlertidi­ge lokaler, så det er en omfattende logistikk.

Kjell A. Kristianse­n skryter av

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Flyttesjau­en i forbindels­e med kommunesam­menslåinge­n er i full gang. Slik ser ordførerko­ntoret i Songdalen ut nå. Johnny Greibeslan­d er henvist til gangen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Flyttesjau­en i forbindels­e med kommunesam­menslåinge­n er i full gang. Slik ser ordførerko­ntoret i Songdalen ut nå. Johnny Greibeslan­d er henvist til gangen.
 ??  ?? Johnny Greibeslan­d har hatt ordførerko­ntoret sitt så naer du kommer asfalten utenfor rådhuset. Nå skal kontoret bygges om til Nav-tjenester, og ordføreren er kastet på gangen.
Johnny Greibeslan­d har hatt ordførerko­ntoret sitt så naer du kommer asfalten utenfor rådhuset. Nå skal kontoret bygges om til Nav-tjenester, og ordføreren er kastet på gangen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway