Fædrelandsvennen

55 år gamle kommunen

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

de ansatte som tar flyttingen på strak arm.

– De ansatte er utrolig fleksible, og jeg er imponert at de viser så mye godvilje. Jeg ventet at dette skulle bli en belastning, men sykefravae­ret har faktisk gått ned i perioden. Jeg tror det er en spennende tid for mange, sier han.

Camilla Dunsaed, som blir kommunedir­ektør etter nyttår, forteller om hektiske dager og mye informasjo­n som skal ut.

– I det store og hele ligger vi godt an for det store spranget 1. januar. Vi har god kontroll, men mye skal skje, og vi forbereder lederne på at ikke alt vil vaere oppe å stå fra dag én.

– Så vet vi at uansett hvor mye vi planlegger så vil det dukke opp noen barnesykdo­mmer. Vi må ha litt tålmodighe­t i starten.

4685 NODELAND

I sommer ble det bestemt at funksjonen­e kemner, lønn og regnskap skal vaere på Tangvall, mens Familiens hus vest og dokumentse­nteret blir lagt til Nodeland i Songdalen. Det skal vaere innbyggert­org i alle nåvaerende rådhus, som skal yte kommunal service og Navtjenest­er.

På Nodeland skal det jobbe rundt 75–80 personer på Familiens hus, mens arkiv har 20 ansatte. Disse skal jobbe i dagens rådhus og i nabobygget. Etter et års tid skal imidlertid arkiv inn i et nybygg som Bane Nor holder på å bygge.

Postadress­en til nye Kristiansa­nd kommune blir altså 4685 Nodeland.

FAERRE ANSATTE I SØGNE

På Tangvall blir det imidlertid endringer. Det som i utgangspun­ktet var rundt 100 ansatte fordelt på rådhuset og Nav-bygget blir redusert.

Trolig forsvinner 14 av de 18 arbeidspla­ssene hos kemneren ettersom regjeringe­n har bestemt at skatteoppk­reving skal vaere et statlig ansvar. De siste fire går inn i regnskapsa­vdelingen på Tangvall.

Opprinneli­g var også planen at et teknisk miljø på rundt 40 personer skulle inn i Nav-bygget på Tangvall, men dette har man nå gått bort fra, slik nettstedet N247 først meldte.

Ragnar Evensen blir direktør for by- og stedsutvik­ling i den nye kommunen, og han forteller at bygget ikke var tilpasset så mange arbeidspla­sser. Utgangspun­ktet med å samle hele miljøet for vann og avløp har man også forkastet.

Derfor blir det i stedet rundt 25 ansatte fordelt på dagens rådhus og Helsehuset på Tangvall.

– For det første har vi ikke plass til hele vann og avløp her, og jeg hadde en tanke om at vi burde ha mer publikumsr­ettede arbeidspla­sser som kan virke sammen med servicetor­get, sier Evensen, og ramser opp plan- og byggesak, parkvesene­t, ingeniørve­senet, eiendom og andre funksjoner som nå er planlagt represente­rt på Tangvall.

– Det blir mer bredde, slik at folk kan få svar på ting i rådhuset i stedet for at all kompetanse­n er i byen, sier han.

Evensen sier at noen vil jobbe fast på Tangvall, mens andre vil rotere med Rådhuskvar­talet, slik at det ikke utvikler seg to ulike standarder internt i kommunen.

– De som for eksempel jobber med drift og bygg i Søgne vil vaere der hele tiden, mens de andre fagmiljøen­e vil rotere på å vaere der, og rådhuset på Tangvall blir en slags utpost. Jeg håper med dette at vi kommer så naer publikum med tjenester og veiledning som mulig, forklarer Evensen.

 ??  ??
 ??  ?? Arne Kjell Brunes er avdelingsl­eder ressurs- og arealforva­ltning i Songdalen kommune, og flyttekass­ene er allerede fylt opp. I nye Kristiansa­nd blir han enhetslede­r på byggesak, og skal jobbe i byen. Alle får ta med seg to flyttekass­er fra kontoret, samt en pc-kasse.
Arne Kjell Brunes er avdelingsl­eder ressurs- og arealforva­ltning i Songdalen kommune, og flyttekass­ene er allerede fylt opp. I nye Kristiansa­nd blir han enhetslede­r på byggesak, og skal jobbe i byen. Alle får ta med seg to flyttekass­er fra kontoret, samt en pc-kasse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway