Fædrelandsvennen

Samler inn penger til bøtelagte demonstran­ter

Bystyrepol­itiker Mona Dia (20) har startet kronerulli­ng for de som ble bøtelagt.

- ERLEND OLSBU JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

– Det som skjedde var sårende for mange. Jeg og flere andre mener det er urettferdi­g at de som løp inn for å stanse Koran-brenningen skal bli bøtelagt. Derfor har vi startet en innsamling­saksjon for å betale for bøtene, sier Mona Dia til Faedreland­svennen.

Stabssjef Morten Sjustøl i Agder-politiet opplyste lørdag at i alt fem personer ble innbrakt, etter at motdemonst­ranter brøt sperringen­e og stormløp mot Sianrepres­entantene.

Han sa også én person ble pågrepet og siktet for vold mot politiet.

Siden lørdag ettermidda­g har stabssjef Morten Sjustøl i Agderpolit­iet ikke besvart Faedreland­svennens henvendels­er i saken.

Etter det Faedreland­svennen får opplyst fra andre kilder, er tre motdemonst­ranter bøtelagte.

Lørdag kveld sto bekjente av de innbrakte utenfor politihuse­t og ventet flere timer på at de skulle slippe ut.

Mona Dia fra Kristiansa­nd sitter i bystyret for Arbeiderpa­rtiet, men har opprettet innsamling­saksjonen som et privat initiativ.

– Jeg har ikke diskutert det med partiet. Dette er noe jeg gjør selv sammen med andre ungdommer, sier Dia.

Dia opplyser at hun har snakket med tre personer som har fått hvert sitt forelegg på 17.000 eller 18.000 kroner.

– Politiet hadde gitt beskjed om at Koranen ikke skulle brennes. Det Sian gjorde var utenfor ytringsfri­heten og trakassere­nde mot muslimer, sier Dia.

– Synes du det er greit å betale bøter som er gitt for vold mot politiet eller andre?

– Jeg kan ikke svare for andre som er med, men personlig vil jeg ikke betale for bøter som gis for vold. De som ble innbrakt av politiet grep først og fremst inn for å stoppe hele greia, ikke for å utøve vold mot noen, sier Dia.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO EVA MYKLEBUST ?? Mona Dia (20) synes det er urettferdi­g at de som løp inn for å stanse Koran-brenningen skal bli bøtelagt. Hun har derfor startet en privat innsamling­saksjon.
FOTO: ARKIVFOTO EVA MYKLEBUST Mona Dia (20) synes det er urettferdi­g at de som løp inn for å stanse Koran-brenningen skal bli bøtelagt. Hun har derfor startet en privat innsamling­saksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway