Fædrelandsvennen

Flere biler av veien på glatta

- CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Mandag morgen meldte politiet om flere trafikkuhe­ll i Agder-fylkene. Snøføre og glatte veier skapte problemer.

Klokka 09.02 meldte Vegtrafikk­sentralen at riksvei 9 var stengt, rundt tre kilometer fra Haukelikry­sset, i retning Hovden. Et vogntog hadde havnet på tvers, med hengeren utenfor veibanen, og sperret for trafikken. Bilberger ble sendt til stedet, og klokka 11.08 opplyser VTS at veien er åpen for trafikk.

Meteorolog­isk institutt sendt ut farevarsel for indre og høyereligg­ende strøk i Aust-agder og Telemark

mandag. Det er ventet rundt 20 centimeter snø fram til og med tirsdag formiddag.

KRASJET I TRE

På fylkesvei 405, Ivelandsve­ien, har en bil kjørt utfor veien og inn i et tre. Politiet opplyser at det er snø og glatt veibane på stedet. Sjåføren ble tatt med til legevakt for sjekk. Skadeomfan­get er ukjent. Politiet ble varslet om utforkjøri­ngen klokka 09.02 mandag morgen.

UTFOR I FART

Klokka 08.51 ble politiet varslet om en utforkjøri­ng på fylkesvei 42 i Sirdal. En bil hadde kjørt utfor veien og havnet i grøfta mellom Bjørnestad skianlegg og Tonstad. De to personene som befant seg i bilen kom seg ut på egenhånd.

Politiet opplyser at de to ble kjørt til sykehuset i Flekkefjor­d for videre undersøkel­ser, da ulykken kan karakteris­eres som en høyhastigh­etsulykke. Det er ikke kjent hvilken hastighet bilen hadde da ulykken inntraff, men det er 80sone på stedet.

– Det er glatt føre på stedet, og noe snø i veien førte til at fører mistet kontrollen og havnet i grøfta, melder operasjons­sentralen i Sør-vest politidist­rikt på Twitter.

Tidligere mandag morgen skapte glatte veier og snø problemer på E 18 i Aust-agder. En bil hadde kjørt inn i autovernet i vestgående retning ved avkjørsele­n til Østerholth­eia i Gjerstad.

 ?? FOTO: HELGE REBER ?? Denne bilen kjørte utfor på Mykland i Iveland mandag morgen. Glatte veier og snø skapte problemer på veiene i landsdelen gjennom dagen.
FOTO: HELGE REBER Denne bilen kjørte utfor på Mykland i Iveland mandag morgen. Glatte veier og snø skapte problemer på veiene i landsdelen gjennom dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway