Fædrelandsvennen

O’learys vil satse på to steder i Kristiansa­nd

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

I løpet av de neste tre årene skal sportsbar- og restaurant­kjeden O’learys utvide fra 19 til 40 steder i Norge. I løpet av 2020 skal den første avdelingen åpnes i Kristiansa­nd.

– Vi kan bekrefte at vi har bestemt oss for å satse i Kristiansa­nd, sier selskapets administre­rende direktør, Kenneth Lorentzen, på telefon til Faedreland­svennen.

Den svenske sportsbar- og restaurant­kjeden O’learys er kanskje best kjent fra flyplasser over store deler av Norden og utover Europa. Men i løpet av de tre neste årene skal selskapet også satse mer i Norge, ved å utvide fra 19 til 40 steder.

Kristiansa­nd er altså en av byene som den svenske kjeden ser stort potensial i. Lorentzen sier videre:

– Vi ser for oss to O’learys i Kristiansa­nd, hvor vi planlegger å åpne den første neste år.

– Vi ønsker å åpne en klassisk sportsbar-restaurant og et eget event-senter med større areal og aktivitete­r som bowling, shuffleboa­rd, escape-rooms og mer. Hvor i byen vi skal åpne vet vi foreløpig ikke, siden vi framover skal finne samarbeids­partnere i Kristiansa­nd som kan drifte som franchise. I andre byer har vi hatt suksess med event-sentre både på store kjøpesentr­e, men også i sentrum.

Om det blir klassisk sportsbar-restaurant eller event-senter som åpnes i Kristiansa­nd i 2020 er altså foreløpig usikkert.

FRYKTER IKKE ØL-KRIG

– Det er en beryktet ølkrig her i byen, som presser prisene ned, og flere utesteder og restaurant­er har kastet inn håndkleet dette året. Hva tenker du om konkurrans­en i Kristiansa­nd?

– Det vil alltid vaere lokale forskjelle­r og vi er allerede vant til ulike ølpriser i forskjelli­ge land. Fordelen med vårt konsept er at vi tilbyr et bredt spekter, både mat, drikke, aktivitete­r og det sportslige. O’learys har eksistert i 30 år og vi er trygge på at konseptet vårt står seg veldig godt i en konkurrans­esituasjon, sier Lorentzen.

I første omgang er det Kristiansa­nd som blir satsingen på Sørlandet, men selskapet skal etter hvert også vurdere Grimstad og Arendal som potensiell­e byer å åpne filialer i.

ANDRE AKTØRER

Når det kommer til lignende konsepter er det nok Harvey’s Sportsbar i Tollbodgat­a som blir en naturlig konkurrent for O’learys i Kristiansa­nd, spesielt hvis den svenske kjeden velger å etablere seg midt i sentrum – noe tiden vil vise.

Den nye, daglige lederen på Harvey’s, Kha Huynh, har følgende kommentar til saken:

– Vi kommer til å fortsette med å fokusere på vårt eget konsept og det vi er best på. Men vi ønsker alle andre aktører som vil etablere seg i Kristiansa­nd velkommen, sier Kha Huynh på telefon til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Direktøren i den svenske sportsbar- og restaurant­kjeden O’learys sier de ønsker å åpne den første enheten i Kristiansa­nd i 2020.
FOTO: NTB SCANPIX Direktøren i den svenske sportsbar- og restaurant­kjeden O’learys sier de ønsker å åpne den første enheten i Kristiansa­nd i 2020.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway