Fædrelandsvennen

Ikke still opp neste gang

-

Jeg var med på å arrangere motdemonst­rasjonen til SIAN, men det jeg ikke tenkte på var at dette var akkurat hva SIAN ønsket.

De har fått medieoppsl­ag og fått oppmerksom­heten de aldri ellers ville fått. Dette beklager jeg. Jeg, som alle andre, tenkte en motdemonst­rasjon ville vaert bra. Men hva kan vaere bedre enn å la en liten gruppe mennesker snakke til seg selv? Uten oppmerksom­het, uten media...

Jeg håper og oppfordrer til å ikke ha en demonstras­jon til neste gang de er der. Fordi den 16-1119, da vant SIAN over Kristiansa­nd Kommune.

SIAN gjorde oss redde, men også sinte og frustrert. Men til slutt var det de som kom bra ut med det fordi de fikk så mye oppmerksom­het.

Jeg forstår at man ønsker en motdemonst­rasjon, jeg mente selv det var riktig der og da. Jeg forstår at vi ønsker å tre ut i gatene når vi mener noe er galt. Men jeg stoler på politiet og på Kristiansa­nd kommune. Jeg vet, og forstår at mange der ute ikke gjør det. Jeg har hørt argumenten­e, og jeg forstår dere. Politiet kunne rykket ut tidligere. Men nå var vi 500 personer som også var tilstede. 500 personer + 10 fra SIAN, og politiet var vel intet mer enn 20. Det er en vanskelig situasjon, og det må vi ta innover oss.

Jeg syns synd på de som kom fra SIAN på lørdag. Jeg syns synd på dem, fordi de er redde. Jeg vet også at andre nordmenn er redde fordi de føler seg utrygge. Jeg ser det, men jeg kan ikke forstå det. I 2011 var det en norsk, etnisk mann som bombet regjerings­kvartalet og skøt på Utøya. I sommer var det en norsk, etnisk mann som forsøkte å skyte i Baerum i en moské. Lørdag var det en journalist som provoserte og slengte stygge kommentare­r til innvandrer­e. Lørdag var det en norsk, etnisk, mann som tente fyr på koranen og brøt politiets regler. Jeg vet ikke om dere ser samme utvikling som meg? Men det er mange flere etniske nordmenn som har forårsaket kaos i landet vårt, som ikke noe muslim eller innvandrer kan måles med.

Misforstå meg rett, jeg mener ikke norske nordmenn er farlige, men aldri i Norge har en muslim brent en bibel eller begynt å skyte i en kirke. Så hvorfor er det ikke lettere å innse at det er vi som er redd for dere? Hvorfor er det ikke lettere å forstå at en som kommer fra krig, ønsker fred i det landet som tok dem imot?

Jeg vet, og jeg er sikker på at Sian-folkene vil få den straff de fortjener, og jeg har troa på at politiet gir dem den straffen de skal ha. Men la oss ta innover oss at det kunne håndteres annerledes, og la oss vaere enige om at de aldri skal få vår oppmerksom­het igjen. Vi skal med hodet og hjerte stenge SIAN ute av denne byen. Men aldri med en demonstras­jon eller vold. MONA DIA, bystyrerep­resentant, Kristiansa­nd Ap

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway