Fædrelandsvennen

Muslimene svarer SIAN med stillhet, Thorsen!

- RABIA IKRAM SHEIKH

Det som skjedde på torvet i Kristiansa­nd lørdag 16. november burde ikke ha skjedd.

Vi bor i en rolig og fin by som her blitt mer og mer flerkultur­ell med tiden. Flotte innbyggere lever i harmoni med hverandre. Kristiansa­nd er en by som er kjent for å vaere rolig, vi respektere­r hverandres forskjelle­r og lever med dem.

Når SIAN da åpenbart fremmer hat mot muslimer på den måten det gjorde på lørdag, selv med politiet til stede, stiller jeg meg skeptisk til kommunen og sikkerhete­n. Til tross for at politiet på forhånd hadde advart mot å tenne på ild, så skjer det. Til tross for flere advarsler og flere forhåndsmø­ter der de ble fortalt at det å tenne på ild kan gå utover sikkerhete­n til folket og ikke kan aksepteres. Til tross for det tennes det ild. Jeg stiller meg skeptisk til politiet som var til stede og lot det skje. De visste dette ville komme og det ble utført. SIAN klarte å kaste Koranen i søpla og rakk å brenne den også.

Ja visst var dere gode. Gode på å vise hat. Det merket muslimene inni seg. Dere klarte å såre oss godt. Er det noe dere ikke vil klare, er det å få oss til å svare dere med hat og vold. For det er det dere ønsket? Dere vil ikke klare å se de ekstreme motreaksjo­ner fra oss, for det er ikke en del av Islam som religion og heller ikke er det en del av muslimenes praksis. Da stiller jeg spørsmålet, hva fikk dere ut av å gjøre dette?

Politikken må endres. Regler og retningsli­njer om ytringsfri­het og demokrati må strammes. Thorsen mener politiet har brutt menneskere­ttighetene ved å nekte SIAN å brenne Koranen. Men dette er en side av ekstremism­en vi så som må stoppes. Det må også bevegelsen SIAN. Slike bevegelser er fare for Norge og ikke muslimene. Undertrykk­else, aerekrenke­lse og hat mot en minoritets­gruppe, muslimer, er ikke demokrati og heller ikke innenfor ytringsfri­heten.

SIAN ønsket å provosere muslimer for så å se motreaksjo­ner komme, som verden har tidligere også sett, i form av hat og vold. Hva gjør denne handlingen bedre?

Jeg kjenner dette såret meg og mange andre muslimer i Kristiansa­nd. Thorsen og de andre medlemmene av organisasj­onen er i mine øyne så smålige når de synker til et så lavt nivå som gjør dem så umenneskel­ige. Med hensikt ønsker de å lage et skille mellom de etnisk norske og de norskfødte muslimer i Kristiansa­nd. Dette bygger ikke bro mellom forskjelle­ne, men skaper mer splittelse og hat.

Dere vil benytte dere av demokrati og ytringsfri­heten ved å demonstrer­e på dette vis, men hat er på ingen måte en god måte å ytre på. Hat er hat, dere kommer ingen vei med deres budskap. Dere kan si dere uenige, dere kan si dere hater eller tar avstand fra Koranen og at dere ikke ønsker muslimer i Norge, men å ytre seg på den måten at dere fysisk løfter opp en hellig bok og så krenker en religion, det er på ingen måte innenfor de rammene som er demokratis­k, moralsk, etisk riktig. Demokratie­ts kriterier bygger heller ikke på hatefulle handlinger. Tvert imot heier vi på demokratie­ts prinsipper på bakgrunn av den store kampen mange i Norge har kjempet. SIAN er et godt eksempel på hvordan den utnyttes og misbrukes idag. Bevegelser som SIAN kan sammenlign­es med nazismen og andre radikalise­rte bevegelser. Det er dere som er en trussel for vårt samfunn og som må fjernes fra gatene for ikkeå tillate dere å spre hat og frykt blant folk. Thorsen, du er problemet, ikke muslimer!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway