Fædrelandsvennen

Vi fordømmer SIANS hatefulle ytringer

-

Vi fordømmer hatytringe­r og hatkrimina­litet utført av SIAN den 16.11.2019 på øvre torv i Kristiansa­nd sentrum.

Samtlige politikere i byen og politiet hadde på forhånd klart sagt i fra at denne type hat handling og ildspåsett­else ikke er akseptabel­t. Slike hathandlin­ger bidrar til polariseri­ng og splittelse i samfunnet. Våre borgere er sjokkert og dypt såret over denne type hat kriminalit­et. Vi forventer at myndighete­ne og ordensmakt reagerer overfor denne type hat kriminalit­et og bidrar til at dette aldri skjer igjen.

Mange ungdommer er dypt såret, krenket, frustrert og marginalis­ert over SIANS hat handling og er svaert skuffet over at noe slikt kunne skje i vår by. Vi alle har ansvar for å forebygge slike hatkrimina­litet. Denne hat handlingen vil bli politianme­ldt og vi har dannet et tverrfagli­g komite som skal følge dette opp juridisk både lokalt og nasjonalt.

Dessverre har vi det siste døgnet fått mange henvendels­er fra fortvilte foreldre og familier som opplever denne hendelsen som svaert krenkende og støtende. Voksne har vanskeligh­eter til å forklare dette til sine barn og ungdom. Denne hat-hendelsen har skapt stor frykt blant familier og barn.

Vår by Kristiansa­nd skal vaere og er en by for alle. Vi takker for støtten vi har fått fra innbyggere og offentlige etater. Vi ser frem til å samarbeide sammen for å forebygge slike ekstreme handlinger i fremtiden. AKMAL ALI, (komite-leder), Muslimsk Råd Agder AL-RAHMA ISLAMIC CENTER MUSLIMSK UNION AGDER AL-MUSTAFA SENTER DET MUSLIMSKE TROSSAMFUN­NET I AGDER ALBANSK KULTUR OG TROSSAMFUN­N FORUM FOR INTEGRERIN­G OG DIALOG AGDER MUSLIMSK UNION UNGDOM

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway