Fædrelandsvennen

ØIF Arendal naer bragd i europacup-thriller

- VILJAM BRODAHL OG NTB

Det ble en thrillerav­slutning for ØIF Arendal mot franske Nantes. Avgjørelse­n falt sekunder før slutt.

Ehf-cupen er Europas nest gjeveste klubbturne­ring i håndball. ØIF Arendal møtte søndag ettermidda­g franske Nantes i en svaert tøff bortekamp.

Der var respekten lagt til side og storspille­t tatt frem. Sørlandsla­get imponerte stort mot det franske laget. Det ble riktignok tap for Arendal, men resultatet gir dem et svaert godt utgangspun­kt før returoppgj­øret om én uke.

Fem minutter før slutt var stillingen 27-27, og det hele gikk mot en svaert nervepirre­nde thrillerav­slutning.

To minutter før slutt hadde hjemmelage­t fått en utvisning og Arendal var ett mål foran, men så snudde det.

Nantes både utlignet på straffe og satte inn seiersmåle­t med sekunder igjen. Dermed tapte Arendal bittert 29-30. Martin Lindell bidro med ni mål for ØIF Arendal som ledet i 35 strake minutter.

I 2018 tapte Nantes finalen i Champions League. Klubben er for øyeblikket nummer seks i den franske toppdivisj­onen. Ligaen rangeres som en av de beste i Europa.

Lagene møtes over to kamper i tredje og siste kvalifiser­ingsrunde til Ehf-cupen. Resultatet betyr at ØIF Arendal har et meget lovende utgangspun­kt før returoppgj­øret på hjemmebane neste søndag. Den kampen må vinnes dersom de skal sikre seg avansement til i Ehf-cupen denne sesongen.

ØIF Arendal opplyste lørdag at det var solgt 6.000 billetter til kampen i Frankrike.