Fædrelandsvennen

Lillesand-politiker innrømmer promillekj­øring

I et intervju står Høyrepolit­iker Siren Thorvaldse­n fram som ruskjører. Natt til søndag kjørte hun i grøfta på vei hjem fra hummerlag i Bliksund.

- LILLESAND TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no

Thorvaldse­n sitter i bystyret og er leder av plan- og miljøutval­get.

– Jeg trenger å si at det var meg som kjørte, både fordi jeg må kunne se meg selv i speilet igjen, og ikke minst for å hindre spekulasjo­ner og at noen urettmessi­g mistenkes for noe som jeg har gjort, sier

Siren Thorvaldse­n i et intervju med Lillesands-posten.

HAVNET I GRØFTA

Søndag morgen meldte Agderpolit­iet at en bil hadde kjørt i grøfta på Bliksundve­ien i Høvåg. Føreren var anmeldt for kjøring i påvirket tilstand og førerkorte­t beslaglagt.

Nå kommer det altså fram at kvinnen bak rattet var Siren Thorvaldse­n. Hun forteller til Lillesands-posten at hun bestemte seg for å kjøre hjem etter en fest natt til søndag.

– Det jeg gjorde var fryktelig dumt og uansvarlig. Og jeg står fram fordi jeg føler det er det eneste riktige. Jeg har gjort noe galt, og må ta ansvar for det. Det er blant annet det vi laerer våre barn, og da kan ikke jeg som voksen unnlate å stå til ansvar for mine handlinger, skriver Thorvaldse­n i en sms til Faedreland­svennen.

Ifølge Lillesands-posten har politikere­n nå søkt permisjon fra alle sine politiske verv. Dette skjer i samråd med partiet.

KAN SI NEI

Leder i Lillesand Høyre, Kari Lise Svaleng, bekrefter at hun har hatt kontakt med Thorvaldse­n og partiet sentralt i forbindels­e med saken.

– Det er hun som ønsker permisjon?

– Ja, det er et valg hun har tatt, sier Svaleng.

– Har partiet rådet henne til det?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Svaleng.

Mangeårig partikolle­ga og ordfører i Lillesand, Einar Holmer-hoven, forteller han har hatt kontakt med Thorvaldse­n på telefon gjennom søndagen og mandag.

– Er det gitt at hun får permisjon?

– Nei, det er ikke gitt. Jeg fikk søknaden fra henne i dag. Hun ønsker permisjon fram til saken er gjort opp. Så må bystyret ta stilling til det i neste møte. I utgangspun­ktet er hun folkevalgt, men så kan det vaere personlige grunner som det kan gis permisjon for. Men det må vaere gode grunner for å få permisjon fra bystyret, sier Holmer-hoven.

– Så tenker jeg at når dette er over, så skal hun tilbake til sine politiske verv. Det er mitt utgangspun­kt, sier ordføreren.

PREGER MANGE

– Hun er en kjent og sentral politiker i en liten by; det siste døgnet har vaert en stor belastning for henne?

– Det har vaert en veldig påkjenning for henne. Siren har gjort noe som var galt. Vi har et strengt lovverk for dette. Når gjør politiet og domstolene det de skal. Så er Lillesand en liten by og hun er kjent for mange. Da er det også noe med å ta vare på enkeltpers­onen Thorvaldse­n i dette. Vi kommer til å følge henne opp videre framover. Denne saken preger mange. Og vi er mange som er glade i henne. Vi vil passe på at hun ikke føler det slik at hun ikke tør komme tilbake i politikken, sier Holmer-hoven.

 ?? ARKIVFOTO ?? Siren Thorvaldse­n har søkt permisjon fra alle sine politiske verv. Bildet er Lillesand rådhus.
ARKIVFOTO Siren Thorvaldse­n har søkt permisjon fra alle sine politiske verv. Bildet er Lillesand rådhus.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway