Fædrelandsvennen

Over 30 mm nedbør flere steder

Flere steder på Sørlandet ble det målt nedbør på over 30 millimeter i løpet av 24 timer i starten av uka.

- CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Det opplyste Meteorolog­isk institutt tirsdag formiddag.

I indre og høyereligg­ende strøk kom nedbøren som snø, og snøvaeret skapte problemer flere steder i trafikken mandag formiddag. Da hadde meteorolog­ene på forhånd sendt ut farevarsel om at nedbøren kunne føre til vanskelige kjøreforho­ld.

Ifølge Meteorolog­isk institutts målestasjo­n på Hovden, steg snødybden fra 10 centimeter til 35 centimeter i løpet av et døgn.

Lasse Liestøl, daglig leder ved Bortelid skisenter i Åseral, kunne fortelle at de var i ferd med å bikke 40 centimeter snø i bunnen av skitrekket mandag ettermidda­g.

MILDT OG VÅTT

Det siste døgnet har nedbøren likevel kommet som regn de fleste steder på Sørlandet.

I Kristiansa­nd ble det målt 37 millimeter nedbør ved målestasjo­nen på Kjevik. På Nelaug i Åmli stoppet nedbørsmen­gden på 30 millimeter.

– Det ser ut til at vi skal slite med regn og mildvaer den neste tiden, sier Bente Wahl, vakthavend­e meteorolog ved Meteorolog­isk institutt til Faedreland­svennen.

– Onsdag får dere en liten pause. Det kan vaere noen soner hvor det henger litt igjen. Dette gjelder spesielt vest i Kristiansa­nd, og så kan det kanskje komme litt snø i indre Agder. Torsdag er det et nytt lavtrykk på gang.

– AV OG PÅ

Nedbøren begynner å ta seg opp seint onsdag kveld.

– Det er ikke snakk om veldig store mengder, men det vil komme jevnt gjennom hele dagen. Det blir av og på med nedbør den neste uka, og det blir mildt. Dermed må man godt opp i høyden før nedbøren kommer som snø, sier Wahl.

Ifølge meteorolog­en viser de foreløpige prognosene at det kan komme rundt 120 millimeter nedbør i Kristiansa­nd fram til neste torsdag.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? I Kristiansa­nd ble det målt 37 millimeter nedbør det siste døgnet. Meteorolog­en forteller at det blir vått og mildt i ukene som kommer.
FOTO: JACOB BUCHARD I Kristiansa­nd ble det målt 37 millimeter nedbør det siste døgnet. Meteorolog­en forteller at det blir vått og mildt i ukene som kommer.
 ?? FOTO: LASSE LIESTØL ?? I indre og høyereligg­ende strøk av Agder kom nedbøren som snø mandag. Slik så det ut på Bortelid skisenter i Åseral mandag.
FOTO: LASSE LIESTØL I indre og høyereligg­ende strøk av Agder kom nedbøren som snø mandag. Slik så det ut på Bortelid skisenter i Åseral mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway