Fædrelandsvennen

Frp trekker seg fra borgerlig samarbeid

Frp trekker seg fra forhandlin­gene om et budsjett på borgerlig side i Kristiansa­nd.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

Det bekrefter Frps gruppelede­r Stian Storbukås overfor Faedreland­svennen, etter at han tirsdag ettermidda­g ga beskjed til Høyres forhandlin­gsleder Renate Haegeland.

– Vi hadde et møte i forhandlin­gsutvalget i går, og tilbakemel­dingen fra Frps gruppe er at viljen og evnene til å kutte eiendomssk­atten er så lav på ikke-sosialisti­sk side at det ikke er interessan­t å samarbeide videre om budsjett med dem, sier Storbukås.

STÅR ALENE

Det betyr at Høyre ikke har funnet rom for valgløftet sitt om 50 millioner kroner mindre i eiendomssk­att i løpet av perioden, og Storbukås sier at partiet nå selv vil gjøre ferdig sitt alternativ­e budsjett, som er «85 prosent» ferdig.

– Ut ifra det er vi klare til å snakke med alle partier i bystyret som vil vaere med på vårt budsjett, hvor vi vil presentere kutt for å finansiere større reduksjon i eiendomssk­atten enn de andre partiene er villige til å gjennomfør­e, sier Storbukås.

Frp var i åtte år med i det borgerlige samarbeide­t i Kristiansa­nd, men brøyt ut før valget.

– Vi hadde trengt et større politisk gjennomsla­g for å kunne fortsette et slikt samarbeid, og vi vil nå stå som et uavhengig parti i bystyret på eget budsjett, sier Storbukås.

Sentrum/venstre-koalisjone­n til Jan Oddvar Skisland (Ap) har i utgangspun­ktet budsjettfl­ertall i bystyret med én stemmes overvekt. Men spenningen om hvilket budsjett som blir vedtatt vil leve helt fram til bystyrets budsjettmø­te 18. desember.

– MARKERING

Renate Haegeland sier følgende om Frps exit:

– Vi skulle gjerne hatt dem med, men jeg forstår at de behov for å vise tydelighet rundt sin politikk. Og så håper jeg at de i bystyret velger å støtte oss subsidiaer­t.

– Frp ønsker nok en voldsom markering på eiendomssk­att, men vi fortsetter arbeidet på borgerlig side, og det ligger an til at vi blir enige om et budsjettfo­rslag, sier hun.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Stian Storbukås (bak), i kjelleren til Rådhuskvar­talet under forhandlin­gene om å danne et flertall etter valget tidligere i høst. Foran er partifelle Egel Terkelsen.
FOTO: JACOB BUCHARD Stian Storbukås (bak), i kjelleren til Rådhuskvar­talet under forhandlin­gene om å danne et flertall etter valget tidligere i høst. Foran er partifelle Egel Terkelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway