Fædrelandsvennen

Ugland solgte luksushytt­a

I januar kjøpte rederarvin­gen Andreas Ove Ugland luksushytt­a til den fallerte krafttrade­ren Einar Aas for 9,2 millioner kroner. Nå er den solgt igjen.

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no

– Grunnen til at han selger er at bruken er blitt for liten. Han har vaert der, men ikke mye, sa eiendomsme­gler Lars Jakob Aarak, i Privatmegl­eren til Dagens Naeringsli­v da hytta igjen ble lagt ut i markedet for 10,5 millioner kroner i september.

Nå er hytta i Kyrkjebygd­heia i Nissedal solgt for ti millioner kroner til en familie som skal bruke den masse, skriver Dagens Naeringsli­v mandag.

800.000 kroner i fortjenest­e på et knapt år, minus dokumentav­gift på 250.000 og 126.500 i skatt. Ugland sitter da igjen med 423.500 kroner, som vel kan regnes som lommepenge­r for investoren fra Grimstad, som er god for 900 millioner kroner.

Hytta er bygget med fire fløyer som omkranser et atrium. Den har åtte soverom, to bad, to stuer, to hemser, et stort kjøkken og spisestue. Det er boret energibrøn­n for vannbåren varme på stedet. Det sørger for å holde alle golv oppvarmet.

Eiendommen består av fem tomter. Hytta, som sto ferdig i 2016, er bygget på to av dem.

Einar Aas bygde hytta i Nissedal i 2016, før han inngikk tidenes veddemål, som ikke bare senket kraftbørse­n og hans private økonomi, men som også gjorde et solid innhogg i kommuneøko­nomien i Grimstad, da skatteinnt­ektene uteble.

Veddemålet som Aas og børsen måtte innfri, gikk imidlertid inn til slutt. Hadde Aas hatt penger nok til å sitte med det, kunne han notert seg for en gevinst på 2,7 milliarder kroner.

For å dekke inn tapet, ble alle eiendommen­e til Aas solgt, bortsett fra boligen hans.

 ?? FOTO: THT FOTO ?? Slik så stua i luksushytt­a da Einar Aas måtte selge den. Og slik ser den ifølge prospektet ut nå, da Andreas Uve Ugland solgte den igjen før året var omme.
FOTO: THT FOTO Slik så stua i luksushytt­a da Einar Aas måtte selge den. Og slik ser den ifølge prospektet ut nå, da Andreas Uve Ugland solgte den igjen før året var omme.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? En familie som har planlagt å bruke hytta mye, har nå kjøpt den fra Andreas Ove Ugland, som ikke fikk brukt den noe saerlig.
FOTO: BAARD LARSEN En familie som har planlagt å bruke hytta mye, har nå kjøpt den fra Andreas Ove Ugland, som ikke fikk brukt den noe saerlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway