Fædrelandsvennen

Lund Torv - Universite­tsbyen

- GUNNAR NORDLIE

Tidligere universite­tsdirektør Tor A. Aagedal har kastet seg inn i debatten om utbyggings­planene på Lund Torv. Han taler varmt for at Kristiansa­nd ikke bare må ha et universite­t, men at byen også blir en universite­tsby.

● Det gjør han med rette. Studentbol­iger på Lund Torv vil vaere et riktig steg på veien mot universite­tsby. Jeg er sikker på at det er mulig å få til en utbygging på Elevine-tomta som gir et godt bomiljø for studenter i gangavstan­d til universite­tscampus og til sentrum, samtidig som nabolaget blir godt ivaretatt og byens befolkning for øvrig opplever endringen som positiv.

Utbygginge­n på Lund Torv dreier seg imidlertid ikke bare om studentbol­iger på Elevine-tomta. Den omfatter også plan for 100 leilighete­r fremmet av den private utbyggeren Vabua Utvikling AS. Vabua er ikke bare viktig for sitt naerområde – hele byen har reist og reiser til Vabua for å ake og prøve skia for første gang. Hvorfor? Jo – fordi Vabua er byens beste akebakke – sikker, og med utfordring­er for både de minste og de litt større. Det trengs ikke mer enn litt rim i gresset før ungene samles i Vabua. Dagens sol i bakken er ikke bare kjaerkomme­n for brukerne av Vabua. Den er også viktig for at området skal beholde nødvendige kvaliteter for framtidig bruk sommer som vinter.

Jeg ber derfor alle beslutning­stakere om å sette seg nøye inn i hva grunnflate­n og høyden på byggene vil bety for dette flotte grøntområd­e som om vinteren forvandles til byens beste akebakke. Dette berører hele byen – ikke bare enkelte naboer.

Når det er sagt, er det skuffen

de at Fvn tirsdag 12.11. presentere­r en artikkel der boligprosj­ektet til Vabua Utvikling er vist med 4 etasjer pluss en tilbaketru­kket 5. etg. Sannheten er at dette bygget planlegges med 8 etasjer! Slik feilaktig visualiser­ing bidrar til å føre byens befolkning bak lyset. Fvns oppgave burde vaere motsatt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway