Fædrelandsvennen

❞ De beste treningene vi har hatt i min tid her.

Starts kanskje to viktigste spillere er kampklare etter småskader. Samtidig melder de at treningene knapt har vaert bedre i Start enn de er akkurat nå.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Det er de beste treningene vi har hatt i min tid her. Det er stort trøkk og mange viser seg fram. Det holder alle på tå hev fram mot det vi skal gjennom, sier Joackim Jørgensen etter en intensiv totimersøk­t med lagkamerat­ene i duskregnet på Sparebanke­n Sør Arena tirsdag formiddag.

Sammen med målkongen Aron Sigurdarso­n er han tilbake i full trening etter å småskader i sesonginns­purten.

– Det er veldig viktig å ha dem med. Joackim har vaert svaert viktig for oss defensivt, mens Aron har vaert det samme framover, sier Start-trener Joey Hardarson, som sammen med spillerne har startet forberedel­sene mot det som vil avgjøre om sesongen blir vellykket eller mislykket. Først venter kvalikkamp mot Sogndal, Kongsvinge­r eller KFUM Oslo hjemme 1. desember. Vinner de den venter to kamper (hjemme og borte) mot ett eliteserie­lag om en plass i Eliteserie­n.

En mye omtalt utfordring for Start er ventetida fram til kamp. Det er tre uker mellom sist tellende kamp – mot Notodden 9. november – og den første kvalikkamp­en. Dermed blir treningsar­beidet ekstra viktig.

TØNNESSEN NAERMER SEG

– Det holder alle på tå hev fram mot det vi skal gjennom. Det er utrolig viktig, og jeg liker det jeg ser, sier Jørgensen, og får følge av Aron Sigurdarso­n, som har hatt to treninger etter å ha hvilt kroppen de siste ukene.

– Meget bra. De to siste treningene har nok vaert noe av det beste jeg har opplevd her med tanke på tempo og intensitet, er hans dom.

– Akkurat den biten der er veldig bra nå. Det går fort, og vi utfordres på tid og rom. Det er slik vi vil ha det. Så merker vi at det er konkurrans­e om plassene, sier Starttrene­r Joey Hardarson, som trolig kan mønstre sitt sterkeste mannskap når alvoret starter – sett bort fra noen langtidssk­adede spillere som ikke har spilt i år.

Det betyr at også Kristoffer Tønnessen, som ble ankelopere­rt tidligere i år, kan rekke noe av innspurten.

– Jeg håper det. Det er smertene som begrenser meg, sier Grimstad-gutten, som egentlig skulle vaere ute resten av sesongen, men allerede nå naermer seg full trening.

SPILLER INTERNKAMP SØNDAG

Det betyr i tilfelle enda hardere konkurrans­e om plass på laget, der det saerlig er kamp om plassene på midtbanen, både offensivt og defensivt.

Sigurdarso­n er selvskreve­n, mens Kevin Kabran, Kasper Skaanes og Eman Markovic slåss om å spille sammen med ham. Erlend Segberg, Adnan Hadzic og Isaac Twum kjemper antakelig om å spille sammen med Afeez

Aremu defensivt.

– Hvem som spiller handler om form og treninger. Man tenker kanskje litt annerledes enn om dette hadde vaert en vanlig seriekamp. Det er utrolig viktig å treffe på laguttaket, konkludere­r Hardarson, som forteller at kommende uke blir preget av harde økter før det skal samles mer overskudd i neste uke. I tillegg skal laget spille en internkamp over 90 minutter klokka 15 kommende søndag.

– Vi legger den på samme tidspunkt som den første kvalikkamp­en. Vi ønsker å gjøre den så kamplik som mulig, sier islendinge­n.

 ?? BEGGE FOTO: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN ?? Aron Sigurdarso­n utfordrer Joackim Jørgensen på tirsdagens trening. Begge er tilbake i full trening etter litt småtrøbbel de siste ukene.
BEGGE FOTO: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN Aron Sigurdarso­n utfordrer Joackim Jørgensen på tirsdagens trening. Begge er tilbake i full trening etter litt småtrøbbel de siste ukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway