Fædrelandsvennen

Tre nøkkelspil­lere skadet

- HENRIK GILL

Tre sentrale nøkkelspil­lere mister resten av sesongen for KRS. Nå tror trener Robin Haugsgjerd at klubben må senke ambisjonen­e denne sesongen.

Det er skadekrise i Kristiansa­nd Topphåndba­ll (KRS).

Det hele startet med at stjernespi­ller Eirik Köpp, som ble hentet hjem til Kristiansa­nd fra Bundesliga-klubben VFL Gummersbac­h før sesongen, ikke klarte å riste av seg en skulderska­de. Etter kun en seriekamp opererte Köpp kun i forsvar, før han måtte kaste inn håndkleet i slutten av oktober.

Nå er det også klart at bakspiller­e Mathias Christians­en (27) og Mads Alfer (26) mister resten av sesongen. Begge skadene skjedde i sammenheng med forrige seriekamp mot Nøtterøy, da KRS endte med å ta en sterk 28–27-seier i Aquarama.

PÅDRO SEG NY STREKK

Christians­en pådro seg en strekk i hamstringe­n under oppvarming­en til kampen, mens Alfer røk fremre korsbånd og menisken 10 minutter ut i andre omgang.

– Jeg hadde nettopp kommet tilbake fra en liten strekk i venstre lår, og var klar for kamp mot Nøtterøy. På oppvarming­en sviktet muskelen i et hopp, og jeg fikk en mer alvorlig strekk litt lenger oppe på låret. Det var utrolig kjipt, forteller Christians­en.

I kampen mot Nøtterøy pådro Mads Alfer også seg en alvorlig skade. Den 26 år gamle backen, som kom fra Trondheims­klubben Charlotten­lund før sesongen, røk fremre korsbånd og skadet menisken.

– Det tar en til to måneder før operasjon. Etter det tar det vanligvis 12 måneder før man er tilbake. Det er kjipt, og utrolig dårlig timing for laget med tanke på alle skadene. Da Eirik og Mathias ble borte ble kvaliteten på spillet mye dårligere. Men jeg har troen på at vi kan nå målene våre, vi har fortsatt et godt lag som kan slå hvem som helst i divisjonen, sier Alfer.

– KJIPT OG UFLAKS

– Begge skadene til Mathias og Mads kom samme dag. Det er så kjipt og uflaks som det går an å få, sier Krs-trener Robin Haugsgjerd til Faedreland­svennen.

Med tre av de mest sentrale bakspiller­ne ute med langtidssk­ader varsler Haugsgjerd at han nå må bygge opp laget på nytt.

– Vi spilte med en blokk på fire store forsvarssp­illere, og nå er tre av dem vekke. Nå må vi bygge opp et nytt lag igjen, sier treneren.

– Dere hadde opprykk som ambisjon før sesongen. Er dette fortsatt mulig med alle skadene?

– Det er ikke umulig, men det blir veldig mye vanskelige­re. Jeg tror vi må legge fra oss opprykket, og ikke ha et like stort fokus på det, svarer treneren.

 ?? FOTO: FINN ERIK LISLEVAND ?? Krs-spillere Mads Alfer, Eirik Köpp og Mathias Christians­en er alle ute med langtidssk­ader.
FOTO: FINN ERIK LISLEVAND Krs-spillere Mads Alfer, Eirik Köpp og Mathias Christians­en er alle ute med langtidssk­ader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway