Fædrelandsvennen

Investerer millioner i guttedrø

Han startet med å kjøre i ring rundt lyktestolp­er i en gammel Volvo 940. Nå har han hentet ut en flunkende ny Toyota Supra – som skal bygges om for millionbel­øp – på veien mot å innfri guttedrømm­en.

-

Og den drømmen er ikke beskjeden hos 22 år gamle Simen Olsen fra Høvåg. Driftingkj­øreren, som flere ganger har vist at han kan hamle opp med mange konkurrent­er her hjemme, har som mål å kjøre løp på den andre siden av Atlanteren allerede i 2021. Det er nemlig der de store ting skjer innen denne grenen av motorsport­en.

Denne uka startet arbeidet med bilen. For selv om han nylig hentet ut en flunkende ny Toyota Supra, verd rundt en million kroner med norske avgifter, holder ikke denne i driftingko­nkurransen­e. Ombygginge­n skjer hos Mathias Imenes i Grimstad, og den jobben er ikke gjort over natta. Mer om det siden.

STARTET MED RÅNETREFF

– Det er fjerde året jeg konkurrere­r i drifting. Det startet med såkalte rånetreff, og så kom jeg over en Finn-annonse der en brukt Nissan Skyline R34 var til salgs, forteller

Simen, mens pappa Asbjørn Olsen, lytter, nikker og av og til korrigerer litt, slik fedre gjør.

Han er mannen bak kjente Grandal Trevarefab­rikk i Høvåg, har bygget Uno X-stasjonene ved E 18 utenfor Lillesand og presentert­e nylig planene om et stort motorsport­senter på Nordbø i Lillesand, tre kilometer inn i skogen fra motorveikr­ysset ved Kjerlingla­nd.

– Jeg kaller det et aktivitets­senter som kan skape mange arbeidspla­sser, sier Asbjørn Olsen og understrek­er at senteret, som nylig ble presentert i Faedreland­svennen, ikke er noe han bygger for «driftingsø­nnen» Simen. Det er et senter der det er planlagt bil- og motorsykke­lbaner som også kan brukes som sykkelbane­r. Glattkjøri­ngsbane, terrengsyk­kelløype, bane for rulleski, skiskyting­sanlegg og innendørs skitunnel, er også innenfor mulighetso­mrådet. Om politikern­e sier ja.

SIMULATORE­N

Men her skal det dreie seg om sønnen Simen, som langt fra lever noen profftilva­erelse som driftingkj­ører, men er i full jobb på Grandal Garasjepor­ter i Høvåg. Når han ikke er der, finner du ham oftest i driftingsi­mulatoren i et eget treningsro­m hjemme. Der øver han på forskjelli­ge baner både i Norge og utenlands.

– Det eneste jeg mangler der, er å føle at jeg blir presset ut av førerstole­n som når jeg drifter på ordentlig, sier Simen.

Når ombygginge­n av nybilen starter, skal blant annet dagens Supra-motor på rundt 340 hestekreft­er ut. Inn skal den gamle motoren som har vist at den duger med rundt 1000 hester!

Gamlebilen, som han har kjørt de siste årene, også det en Toyota Supra, kjøpte han av Mathias Imenes, mannen som nå bygger om den nye. Til daglig driver han firmaet Grimstad Chiptuning, som går ut på å hente mer effekt og mindre forbruk av vanlige bilmotorer. Den siste tiden har mer og mer av arbeidsdag­en gått med til å bygge løpsbiler, slik han nå er i gang på bilen til Simen Olsen.

LITT STANG UT

Simen kan se tilbake på to pallplasse­r i Nm-rundene i 2018 da han gikk opp til den langt tøffere Pro-klassen.

– Jeg oppdaterte bilen foran årets sesong og lettet den blant annet for 250 kilo unødvendig vekt. Understell­et ble også forbedret, og motoren fikk en ekstrem ombygging som tredoblet effekten, for

 ??  ?? Her er Simen Olsen under oppvisning­sdrifting på glattkjøri­ngsbanen i Sørlandspa­rken med sin Toyota Supra som skal bygges om for 1,3 millioner kroner.
Her er Simen Olsen under oppvisning­sdrifting på glattkjøri­ngsbanen i Sørlandspa­rken med sin Toyota Supra som skal bygges om for 1,3 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway