Fædrelandsvennen

Ladbar GLC imponerer på pris

- TOR MJAALAND

Nå er den tilbake, Mercedes-suven som ble populaer i Norge da den ble lansert. Men som så ble trukket fra markedet for å øke den elektriske kjørelengd­en.

Mercedes-benz GLC er altså tilbake som ladbar hybrid, og kanskje er det prisen som imponerer mest. Startpris på 570.000 kr gjør at den ladbare utgaven av den forholdsvi­s store suv-en blir billigere enn utgavene med fossile motorer. GLC 300 e 4MATIC har fått et betrakteli­g større batteri enn den hadde forrige gang den var på markedet. Modellen lanseres i februar neste år og Norge er sikret god tilgang på bil, opplyser Mercedes i en pressemeld­ing.

– Ladbare GLC var lenge vår mest solgte modell i Norge. Derfor er det ekstra gledelig å kunne starte salget av den oppgradert­e varianten. Etter en utfordrend­e periode har vi nå ladbare alternativ­er i alle segmenter, og er på vei tilbake der vi hører hjemme. Neste år skal EQC, GLC 300 e 4MATIC og over 20 andre plug-in hybrider sørge for det, uttaler Kjetil Myhre, direktør for Mercedes-benz personbil hos Bertel O. Steen i pressemeld­ingen.

Inkludert i startprise­n er automatisk nødbrems, MBUX med stemmestyr­ing, multifunks­jonsratt i skinn, led-lys, 9-trinns automatgir, ryggekamer­a, elektrisk bakluke, cruise control, nøkkeløs start og forvarming og kjøling av kupeen.

Batterikap­asiteten har økt fra 8,7 til 13,5 KWT, uten å ta opp mer plass. Dette er mulig grunnet en ny cellekjemi og gir en elektrisk rekkevidde på inntil 43 km etter den nye og mer realistisk­e målemetode­n WLTP.

For norske bilkjøpere er det sikkert viktig at bilen kan trekke tilhenger opp til to tonn. 395 liter bagasjevol­um vil nok enkelte synes er i minste laget. Her er det selvsagt batteriene som tar opp en del av plassen. Mercedes understrek­er at det er flatt bagasjerom­gulv i bilen som altså kommer til Norge i februar.

 ??  ?? Utvendig er det ikke store forskjelle­r fra forrige utgave. Viktigst er det vel at ladbare GLC har fått økt rekkevidde og imponerend­e lav startpris. FOTO: DAIMLER AG
Utvendig er det ikke store forskjelle­r fra forrige utgave. Viktigst er det vel at ladbare GLC har fått økt rekkevidde og imponerend­e lav startpris. FOTO: DAIMLER AG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway