Fædrelandsvennen

Mach-e vekker oppsikt

Ford har så å si vaert fravaerend­e på elbilfront­en. Men nå slår de voldsomt til med en bil som mange nordmenn allerede har satt seg på venteliste til få dager etter den ble presentert i Los Angeles.

- TEKST: TOR MJAALAND

Og elbilen Ford kommer med neste høst har fått det ikoniske navnet Mustang Mach-e. Det dreier seg om en suv med massevis av krefter, god plass og til en overrasken­de lav pris. At bilen kommer til å bli svaert viktig for Ford, er det neppe tvil om.

I en pressemeld­ing skriver Ford at for første gang på 55 år utvider Ford den ikoniske Mustangfam­ilien. «Nå skal den legendaris­ke ponnien tre inn i den elektriske tidsaldere­n. Med den nye helelektri­ske suv-en, Mustang Mach-e, videreføre­s de samme frihetssøk­ende idealene som verdens mest solgte sportsbil fortsatt represente­rer.»

Så her tas store ord i bruk.

TØFT PRISET

Foreløpige norske priser er allerede klare, og muligheten for å forhåndsbe­stille åpner om kort tid. Den nye elbilen får en estimert frapris på 412.000 kroner.

– På den første bilutstill­ingen i Detroit sa Henry Ford at han jobbet med noe som ville slå ned som et lyn. Den gangen var det Modelt. I dag er Ford Motor Company stolte over nok engang å presentere en bil som vil gjøre akkurat det samme – den nye helelektri­ske Mustang Mach-e. Den er rask, den er morsom, den er frihet for en ny generasjon Mustang-eiere, sier styreforma­nn i Ford Motor Company, Bill Ford ifølge pressemeld­ingen.

Når den ankommer Norge høsten 2020, vil Mustang Mach-e vaere tilgjengel­ig med to forskjelli­ge batteristø­rrelser. Den kan fås med bakhjulstr­ekk eller firehjulst­rekk drevet av to motorer som fordeler kreftene uavhengig mellom front og bakaksel.

600 KILOMETER

Utstyrt med den største batteripak­ken og bakhjulstr­ekk har Mustang Mach-e en rekkevidde på opptil 600 kilometer i henhold til den nye og langt strengere Wltpmåleme­toden. Med firehjulst­rekk og den største batteripak­ken er det forventet at Mustang Mach-e vil levere 337 HK og et dreiemomen­t på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Ford vil også tilby en spesiell Performanc­e-utgave. Med Gt-versjonen forventes det at 0-100 km/t går unna på under 4 sekunder. Det er anslått at den vil yte 465 HK og ha et dreiemomen­t på 830 Nm.

Totalt bagasjevol­um blir på litt over 500 liter hvorav 100 er foran. Tilhengerf­este blir tilgjengel­ig, men ikke med mer enn 750 kilo tilhengerv­ekt.

 ??  ?? Slik ser nye Ford Mustang Mach-e ut. Norske bilkjøpere har på få døgn vist voldsom interesse for bilen.
Slik ser nye Ford Mustang Mach-e ut. Norske bilkjøpere har på få døgn vist voldsom interesse for bilen.
 ??  ?? Mustang Mach-e er en romslig familiebil med bagasjevol­um på rundt 500 liter. FOTO: FORD MOTOR
Mustang Mach-e er en romslig familiebil med bagasjevol­um på rundt 500 liter. FOTO: FORD MOTOR

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway