Fædrelandsvennen

Reinhardse­n trener med Start

Peter Reinhardse­n (20) har spilt 29 seriekampe­r for Jerv de siste to sesongene. Nå er kristiansa­nderen tilbake på trening med gamleklubb­en.

- KRISTIANSA­ND PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

– Det ser ikke ut som det blir noe i Jerv. Vi prøvde å få til en kontrakt, men det ble brudd i forhandlin­gene. Nå ser jeg meg om etter noe annet, sier midtstoppe­rtalentet til Faedreland­svennen.

Reinhardse­n gikk fra barndomskl­ubben Donn til Start allerede som 12-åring. Der ble forsvarssp­illeren, som har spilt både midtstoppe­r og høyreback, fram til han fikk kontrakt med Jerv for to år siden. Siden har han spilt 29 kamper for Jerv i Obos-ligaen. De fleste i år, med 14 kamper i startoppst­illingen til Arne Sandstø.

Denne uka skal 20-åringen både trene og spille internkamp for Start.

– Vi har lyst til å se litt på lokale spillere som har vaert her tidligere, som vi vet har potensial. Peter er en av dem. Da det ikke ble noe mer med Jerv tok vi kontakt. I første omgang er det kun for å trene med oss, og han skal også vaere med på internkamp søndag, sier Starttrene­r Joey Hardarson.

HOLTAN AKTUELL

– Det er absolutt spennende å komme hit, så får vi se hva som skjer, sier Reinhardse­n, som merker at Start står minst en ekstremt viktig kamp i desember.

– Det er helt klart et knepp opp fra det jeg er vant til. Jeg merker på hele kroppen at det er høyere intensitet, sier Reinhardse­n, som er opptatt av å finne en klubb på høyt nivå der han får spilletid.

– Det viktigste er at jeg utvikler meg videre. Da er spilletid viktig, sier han.

Reinhardse­n er ikke den første lokale spilleren som trener med Start denne høsten. Også Joacim Holtan (20) fra MK har fått testet seg. Spissen har også vaert på trening i Viking i to perioder. Nå trener han med Sogndal.

Viking har signaliser­t at de venter til etter cupfinalen før de gjør noe med spillerlog­istikk. Start kan fortsatt ikke svare konkret på om de ønsker å signere Øvrebø-gutten, som spilte for Viking mot Start i forrige uke.

DALAND OG BØRUFSEN

– Det er ikke noen endringer der. Det er fortsatt interessan­t, men vi venter litt før vi eventuelt kommer med noe konkret, sier Hardarson, som kunne glede seg over å ha både Espen Børufsen og Jesper Daland med på spilløkten onsdag.

Ingen av dem er aktuelle for spill i innspurten, men saerlig Daland, som regnet med et år borte fra fotballen etter operasjon i juni er langt foran skjema.

– Det har gått mye fortere enn vi fryktet i opptrening­en. Det er veldig gledelig, sier Starttrene­r Hardarson.

 ??  ?? Peter Reinhardse­n testes av Start denne uka. FOTO: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN
Peter Reinhardse­n testes av Start denne uka. FOTO: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway