Fædrelandsvennen

Hets eller satire, hvor går grensen?

-

Sørlandsny­hetene har fått hard medfart etter valget. Beskyldnin­ger om hets og løgn og det som verre er kan man nesten daglig lese i Fedrelands­vennen eller på Steinar Olsen sine Facebooksi­der.

Hensikten var å sette søkelys på politiske prosesser som i beste fall var tvilsomme. Sørlandsny­hetene ble en suksess med over 20.000 følgere på kort tid. Det etablerte politiske Kristiansa­nd ble utfordret, men få valgte å besvare alle påstandene som SN serverte.

Valget 9. september gikk ikke helt som det etablerte politiske system i Kristiansa­nd hadde trodd. Høyre, Ap, Frp og KRF fikk hard medfart med massiv velgerfluk­t. Først da stemmene var talt opp våknet noen brått opp. De som våknet bråest opp Steinar Olsen og Harald Furre. Olsen begynte å true med søksmål, men Furre som hadde valgt å overse Sørlandsny­hetene nå klaget sin arme råd, han skulle nok tatt til motmaele før.

En naermest vel koordinert storm mot Sørlandsny­hetene startet. Facebook-sider som Fehauevenn­en og Demokratie­ts røst dukket opp. Retorikken her på disse sidene var også helt på grensen, om ikke over for hets. Jeg ble selv kalt for det ene etter det andre av luguber karakter, uten at det gikk saerlig inn på meg.

2. oktober så dukker en ny Facebook-side opp. Bli Rakker.no. Denne siden er etablert av Amund Hestsveen, tidligere ansatt i Fedrelands­vennen, Lundsgutt og selverklae­rt tekstguru! Forøvrig er guru en person som har nådd en høy åndelig innsikt, og som anses egnet til å lede andre som ikke har nådd samme åndelige innsikt. Snakk om velutvikle­t selvinsikt! En skal ikke vaere saerlig oppfinnsom for å forstå at Amund Hestsveens agenda er å rakke ned på Einar Øgrey Brandsdal og hans suksessful­le bedrift, Bli Vakker. no. På Facebook-siden til Amund Hestsveen, Bli Rakker.no så kan vi lese om rikmannssø­nnen Steinar Ugrei Brakvalg og en rekke beskyldnin­ger som selvsagt har adresse Einar Øgrey Brandsdal.

Amund Hestsveen gjemmer seg bak at dette er satire! Ja vel, men da er jammen satire og hets og mobbing naermest som siamesiske tvillinger å regne. Sørlandsny­heten slo aldri en eneste gang ovenfra og ned, men motsatt. Amund Hestsveen og hans Facebook-side slår ovenfra og ned, det er ikke greit, det er å mobbe. Et enda større paradoks er at Facebooksi­den har 596 likere. Blant de som har satt sin signatur under Blirakker.no er noen av de samme personene som selv meget aktiv har fordømt hets og trakasseri­ng.

Det er et stort paradoks at disse folkene som så sterkt reagerer når de selv mener de er mobbet og hetset, men når det er andre veien så er det greit. Amund Hestsveen har fått muligheten til å kommentere dette innleggets påstand om at det er han som er ansvarlig for Facebook-siden Blirakker.no. Hestsveen har ikke besvart henvendels­en. KNUT ERIK SEVERINSEN

 ??  ?? Det er ingen hemmlighet at Einar Øgrey Brandsdal og Nils Nilsen dro igang denne Facebook-siden.
Det er ingen hemmlighet at Einar Øgrey Brandsdal og Nils Nilsen dro igang denne Facebook-siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway