Fædrelandsvennen

Slik reagerer fotball-verdenen på Mourinho-ansettelse­n

– Mourinho og Spurs. Som utgangspun­kt et av de mest ubegripeli­ge stilskifte­ne i nyere Pl-historie.

- LONDON – UBEGRIPELI­G STILSKIFTE TEKST: lars.sornes@adresseavi­sen.no LARS SØRNES

José Mourinho tar over Tottenham. Det bekreftes dagen etter at klubben sparket Mauricio Pochettino. Lørdag leder han laget mot West Ham.

Reaksjonen­e lar ikke vente på seg. Tidligere Liverpool-spiller og nå Sky Sports-ekspert, Jamie Carragher, mener José Mourinho tar med seg den ene tingen som Tottenham mangler: Sølvtøy.

– Folk stiller spørsmål ved jobben han gjorde i Manchester United, men karrieren hans som helhet har vaert enormt vellykket. Og det er en ting Tottenham har manglet, sier Carragher til Sky Sports.

– Selv om Pochettino har gjort det bra, så har de ikke klart det siste for å hente et trofé. Og det er det Mourinho gjør når han går til en klubb, legger han til.

SPÅR KONFLIKT

«The Special One» har vunnet trofeer med alle klubbene han har vaert trener for siden han vant Champions League og hjemlig serie med Porto da han slo gjennom som trener i 2004. Siden den gang har han vunnet Premier League tre ganger med Chelsea over to perioder, vunnet ligaen med Real Madrid og vunnet «the treble» med Inter.

Tidligere Tottenham-spiller og Sky Sports-kommentato­r, Jamie Redknapp, tror José Mourinho kan havne i konflikt med formann Daniel Levy.

– Er han riktig match med Tottenham? Det er interessan­t, siden Jose liker å bruke penger og Daniel ikke gjør det, sier Redknapp til Sky Sports.

José Mourinho har stått uten jobb siden han fikk sparken som trener i Manchester United i desember i fjor. Pochettino var den heteste kandidaten til å ta over for portugiser­en i Manchester, før Solskjaer til slutt fikk den jobben permanent.

Mourinho har signert en kontrakt som varer ut 2022/23-sesongen. Tidligere Premier Leagueprof­f Brede Hangeland reagerer på følgende måte:

– Mourinho og Spurs. Som utgangspun­kt et av de mest ubegripeli­ge stilskifte­ne i nyere Pl-historie. Hva har Levy og Mou blitt enige om?

Tottenham-supporter og TV 2-profil Jon Hartvig Børrestad tror vi går en spennende tid i møte:

– Fra Poch til José på en natt. Snart er det United-tottenham også. Den blir heftig.

– SPURS SOM TITTELKAND­IDAT

Da José Mourinho ble ansatt som ekspert for Sky Sports før sesongen, nevnte han Tottenham blant tittelkand­idatene til årets sesong.

– Det er fire. Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester Citys B-lag, sa Mourinho om hvem han så på som tittelkand­idater, dagen etter at Tottenham hadde sesongåpne­t med 3-1-seier hjemme mot Aston Villa.

 ??  ?? José Mourinho tar over som Tottenham-manager etter at Mauricio Pochettino fikk sparken tirsdag kveld. Her er Mourinho avbildet som Manchester United-manager i en kamp mot Spurs. FOTO: NTB SCANPIX
José Mourinho tar over som Tottenham-manager etter at Mauricio Pochettino fikk sparken tirsdag kveld. Her er Mourinho avbildet som Manchester United-manager i en kamp mot Spurs. FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway