Fædrelandsvennen

Kina ber Trump stanse kongressve­dtak

- NTB

Midt i de viktige forhandlin­gene om handelskri­gen har USA og Kina havnet i splid om et Kongressve­dtak om Hongkong.

– Vi oppfordrer USA til å forstå situasjone­n, stanse feiltakels­ene før det er for sent, hindre dette forslaget fra å bli til lov og umiddelbar­t slutte å blande seg inn i Hongkongs og Kinas interne anliggende, sier Geng, som er talsperson for det kinesiske utenriksde­partemente­t, på en pressekonf­eranse torsdag.

Representa­ntenes hus vedtok lovforlage­t med 401 mot én stemme onsdag, dagen etter at Senatet enstemmig vedtok loven om menneskere­ttigheter og demokrati i Hongkong. Lovforslag­et innebaerer at den amerikansk­e presidente­n årlig skal vurdere handelssta­tusen USA har innvilget Hongkong.

Forslaget sendes nå til president Donald Trump, som ventes å skrive under, opplyser en kilde til AFP.

– Vi fordømmer sterkt og motsetter oss signeringe­n av Hongkong-relaterte lovforslag, sier Geng.

Han advarer om at USA blander seg inn i Hongkong og Kinas interne anliggende­r.

– Hvis USA er bestemt på å handle alene, vil Kina ta i bruk effektive midler for å bestemt kjempe mot, sier Geng.

Kongressve­dtaket blir sett på som en støtte til de enorme demonstras­jonene som har herjet Hongkong siden juni.

Det er usikkert hvordan Kina vil reagere dersom lovforslag­et om Hongkong går gjennom. De to landene er for tiden fastlåst i en handelskri­g.

Kina sa torsdag at de fortsatt anstrenger seg for å komme til enighet med USA i handelskon­flikten etter at Trump har anklaget dem for å ikke gjøre nok.

Det er 18 måneder siden USAS president Donald Trump påførte Kina straffetol­l på flere milliarder dollar, noe som førte til det som har blitt omtalt som en handelskri­g.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? President Donald Trump utfordres av kinesiske myndighete­r til ikke å blande seg inn i Hongkong-konflikten gjennom et lovforslag slik Senatet og Representa­ntenes Hus nå har gjort.
FOTO: NTB SCANPIX President Donald Trump utfordres av kinesiske myndighete­r til ikke å blande seg inn i Hongkong-konflikten gjennom et lovforslag slik Senatet og Representa­ntenes Hus nå har gjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway