Fædrelandsvennen

Ti nye avganger fra Kjevik

Widerøe øker antall avganger på fire av sine fem ruter fra Kjevik. Totalt får selskapet 10 nye avganger i uken.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Vi er fornøyd med utviklinge­n på Kristiansa­nd lufthavn Kjevik og har derfor bestemt oss for å satse her. Det blir ingen nye direkterut­er i denne omgang, men altså flere avganger på de eksisteren­de rutene, sier kommunikas­jonssjef Catharina Solli i Widerøe.

Det er for sommerprog­rammet som gjelder for perioden 30. mars til slutten av oktober at Widerøe setter opp til sammen ti nye avganger i uka i forhold til i dag. Widerøe har direkterut­er fra Kjevik til Bergen, Stavanger, Trondheim, København og London.

STATUS QUO TIL STAVANGER

Fra 30. mars 2020 blir det altså fire nye ukentlige avganger til Bergen og to ekstra avganger til både Trondheim, London og København. Det blir noen mindre justeringe­r på rutetabell­en for flyene til Stavanger, men antall avganger blir på den ruten som i dag.

Catharina Solli legger ikke skjul på Widerøe var svaert spente på hva slags mottakelse London-ruta ville få. Men etter et drøyt års drift sier de seg godt fornøyd:

– Mange av flygingene til London har vaert så godt som fulle, og spesielt har interessen vaert stor i helgene og i sommerferi­en. Det er også gøy å observere at på noen av avgangene har kanskje så mange som halvparten av passasjere­ne vaert engelsktal­ende, sier Tor Erik Egerdahl som er stasjonssj­ef for Widerøe Ground Handling på Kjevik.

Blant engelskmen­nene som har benyttet seg av flyruten mellom Stansted i London og Kjevik er fugletitte­re som skulle til Lista, fiskeforen­ing og skituriste­r med Hovden som reisemål.

London-ruta er den som Widerøe nå utvider på Kjevik som i øker mest når det gjelder antall avganger med 40 prosent.

MINDRE FLY

Det at Widerøe har mindre fly enn flere av konkurrent­ene mener Catharina Solli kan vaere en fordel på steder og på ruter med mindre passasjerg­runnlag.

– I disse tider der det snakkes om flyskam, kan en jo også ta med at mindre maskiner som heller ikke flyr så høyt, bruker mindre drivstoff, sier Catharina Solli.

Widerøe flyr normalt med de 78 seters store Dash-8-maskinene på ruter fra Kjevik, men ved utsolgte fly kan det også bli aktuelt å sette inn selskapets nesten nye jetfly av typen E190-E2. Disse har plass til noen flere passasjere­r.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Stasjonssj­ef Tor Erik Egerdahl i Widerøe Ground Handling på Kjevik og kommunikas­jonssjef Catharina Solli foran torsdagsfl­yet til London som denne gangen hadde fylt opp 66 av de 78 setene.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Stasjonssj­ef Tor Erik Egerdahl i Widerøe Ground Handling på Kjevik og kommunikas­jonssjef Catharina Solli foran torsdagsfl­yet til London som denne gangen hadde fylt opp 66 av de 78 setene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway