Fædrelandsvennen

Nils Nilsens løgner – i hvert fall 20 av dem

Sørlandsny­hetenes og Demokraten­es Nils Nilsen påstår at verken han eller Facebooksi­den han stod bak, har bedrevet løgn eller hets. Han gjentar påstanden senest i Faedreland­svennen 15. november.

- HANS-CHRISTIAN VADSETH, HAAGEN POPPE, EIRIK FURUSETH,

Der uttalte Nilsen, uimotsagt av journalist­en: «Det er ikke korrekt at jeg har spredd hets og løgner, og jeg lurer på hvor (Mette Gundersen) har dette fra.». Svaret er enkelt: Fra Nilsens egen munn og penn. Men for at journalist­er skal slippe å vaere uforberedt på Nilsens frekkhet ved senere anledninge­r; her er en liste over 20 løgner Nilsen og Sørlandsny­hetene har spredd: Løgn 1:

At Nils Nilsen ble truet av en navngitt person på åpen gate i Kristiansa­nd. Nilsen hengte ut den navngitte med bilde og malende beskrivels­e på Sørlandsny­hetene. Men det viste seg at det hele bare var oppspinn. Løgn 2:

At Nils Nilsen hadde møtt samme person på valgnatta og skvaeret opp med vedkommend­e, som attpåtil skulle ha gitt ham en «slenger-stemme» ved valget. For andre gang måtte vedkommend­e dementere Nilsens fantasimøt­e. Løgn 3:

At Nilsen har sittet i styret ved UIA i flere år. Det har han ikke. Det naermeste han kommer, er at han noen måneder var studentrep­resentant i styret til Høgskolen i Agder (HIA) før universite­tet ble etablert. Løgn 4:

At Nilsen, som styremedle­m i Studentsam­skipnaden, var pådriver for å bygge Spicheren studentsen­ter. Spicheren ble bygget fire år før Nilsens ene år i samskipnad­ens styre. Løgn 5:

At en navngitt person i Kristiansa­nd lider av vrangfores­tillinger etter bruk av LSD. Denne forferdeli­ge løgnen la Nilsen ut på Faedreland­svennens kommentarf­elt, hvor den til slutt heldigvis ble fjernet. Løgn 6:

At varamedlem til Cultiva-styret, Cecilie Nissen, er i slekt med kona til Nicolai Tangen. Det er hun ikke. Løgn 7:

At pengebinge­n til Cultiva er tom som følge av støtte til Kunstsilo. Det er den ikke. Løgn 8:

At Kristiansa­nd skal bruke 600 «kommunale investerin­gsmillione­r» på kunstsilo. Det korrekte og oppdaterte tallet for kommunens økonomiske engasjemen­t er 53 millioner kroner. Løgn 9:

At Mette Gundersen (Ap) skal ha uttalt at «De fattige vil aldri få råd til bil». Det har hun aldri sagt. Hun har i et foredrag henvist til en rapport fra Transportø­konomisk Institutt der det ble påpekt at de aller fattigste i samfunnet ikke vil bli skadeliden­de i saerlig grad av en rushtidsav­gift fordi de fleste av dem ikke har bil. Løgn 10:

«Jeg har ikke mulighet til å fjerne kommentare­r fra Sørlandsny­hetene». Nils Nilsen hadde – og mye tyder på at han fortsatt har – administra­torrettigh­eter på Sørlandsny­hetene. Likevel påsto han at han ikke kunne fjerne trusler mot navngitte personer fra Sørlandsny­hetenes kommentarf­elt. Eksempler på slike trusler er for eksempel at lokalpolit­ikere som Haagen Poppe «ikke har livets rett» eller at profilerte og navngitte lokalpolit­ikere er «forbanna egoistiske korrupte svikere». Løgn 11:

At Mette Gundersen (Ap) etter valget hadde inngått en hemmelig avtale med Harald Furre (H) og Jørgen Kristianse­n (Krf) om å sikre dem posisjonen­e som ordfører og varaordfør­er. Det var selvsagt ikke sant. Løgn 12:

At varaordfør­er Jørgen Kristianse­n var mer enn en uke på oljemesse i Houston, at reisen kostet 40 tusen kroner, og at det ble «kvittert ut drinker» for 76 tusen kroner. Kristianse­n var der i fire dager, flybillett­en kostet 7500 kroner, og Kristianse­n spanderte ikke drinker. Løgn 13:

At Havnedirek­tør Halvard Aglen og kona Åsa fikk avslag i pris og førstevalg på kjøp av leilighet i Kanalbyen. De kjøpte boligen i henhold til gjeldende prisliste, og hadde sjuende prioritet i valg av leilighet. Løgn 14:

At tidligere Sv-politiker Melissa Lesamana egentlig er medlem av Høyre. Det er hun ikke. Løgn 15:

At avtroppend­e ordfører Harald Furre og andre lokalpolit­ikere er korrupte. På tross av at påstanden er fremsatt flere ganger, er den aldri troverdig underbygge­t eller bevist – fordi slike beviser ikke finnes. Nils Nilsen har heller aldri anmeldt den påståtte kriminalit­eten til politiet. Løgn 16:

At lokalpolit­iker Jannike Arnesen (Ap), som overlevde massakren på Utøya, har slått politisk mynt på tragedien. Løgn 17:

At Arnesen hadde «klart å karre seg opp på drøye en halv million» i politikerl­ønn fra «10-12 kommunale verv.» På det tidspunkte­t påstanden ble fremsatt, hadde Arnesen to verv: Hun var medlem av Kristiansa­nd formannska­p og styremedle­m i senter for seksuelle overgrep på Agder. Det aller meste av inntekten det refereres til, kom fra jobben som sykepleier. Løgn 18:

At Nils Nilsen har vaert Arbeiderpo­litiker (før han vendte kappen og gikk til Demokraten­e). Ifølge Kristiansa­nd Arbeiderpa­rti har han aldri hatt et valgt verv, verken i lokalparti­et eller nasjonalt. Han var i en periode oppnevnt av kommunen til å vaere vararepres­entant til det lokale skolestyre­t ved Torridal grunnskole – en av davaerende Kristiansa­nd kommunes 34 grunnskole­r. Løgn 19:

Nilsen er ilagt konkurskar­antene og er under politiette­rforskning for konkursen i Agder Havrafting. Til Faedreland­svennen har Nilsen hevdet at hoteller i Kristiansa­nd «fikk over 3000 overnattin­gsdøgn per år direkte av oss, og i restaurant­naeringen på fiskebrygg­a booket vi et tilsvarend­e antall middager i året for våre mange kunder.» Ifølge konkursrap­porten hadde Nilsens selskap en omsetning på mellom 800 tusen og én million kroner årlig. Det betyr at selskapet aldri kan ha hatt 3000 tilreisend­e kunder årlig å henvise verken til overnattin­g eller middag. Løgn 20:

Nilsen hevder at Hans-christian Vadseth skal ha hatt Nicolai Tangen og Stiftelsen AKO som kunde i rådgiverjo­bben i First House. Det er feil. First House verken har eller har hatt AKO eller Tangen som kunde. PS: Løgn 21:

Det ovenståend­e avdekker selvsagt nok en løgn fra Nils Nilsen, nemlig løgnen om at han aldri lyver. Det gjør han faktisk hele tiden.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Nils Nilsen (t.v.) under det konstituer­ende møtet i bystyret i Kristiansa­nd sammen med sine partifelle­r i Demokraten­e.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Nils Nilsen (t.v.) under det konstituer­ende møtet i bystyret i Kristiansa­nd sammen med sine partifelle­r i Demokraten­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway