Fædrelandsvennen

La alt dere gjør skje i kjaerlighe­t

- RUNAR FOSS SJÅSTAD, Cand.theol og prest

Alle har mørke sider i seg. Noen blir raskt misunnelig, noen blir raskt hissige, noen blir fort bitter, andre kan også både vaere kontroller­ende og manipulere­nde. Andre igjen higer etter makt for makta si skyld. Andre igjen er veldig pengekjaer­e. Andre er aerekjaere. Listen over mørke sider i oss mennesker kan gjøres veldig lang. Derfor er det ganske naivt å bare tro godt om hverandre. For mennesker er sammensatt­e vesen på godt og på vondt. Det kommer vi aldri bort ifra.

Mennesker er ufullkomne, oss er ikke perfekte i verken tanker, ord eller handlinger. La det vaere klinkende klart.

Samtidig skal vi ikke grave oss selv ned eller hverandre ned av den grunn. Historien er lang og brutal der mennesker har forsøkt nettopp på dette, å grave hverandre ned, å tillegge hverandre uedle motiver, tillegge hverandre merkelappe­r, tillegge hverandre alt vondt for å hevde seg selv og sin sak opp og frem. Når tid skal dette ta slutt?

Når tid skal vi mennesker rykke opp et hakk eller to? Når tid skal mennesker strekke ut sine hender i møte med hverandre og forsones?

Tilgivelse, forsoning og nye begynnelse­r er kristendom­mens pulsslag. Jesu kjernesak er kjaerlighe­tens forsoning. La forsoning vinne fram i familier, i nabolag, i menigheter, i lokalsamfu­nn, i Norge, og i verden. La alt det vi gjør skje i kjaerlighe­t. Tal til dine medmennesk­er med kjaerlighe­t og medfølelse, og du har da en mulighet til å forandre de til å følge ditt eksempel. Amen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway